Okul yolu ölüm yolu olmasın

ADANA (İHA) - Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Yönetim Kurulu üyesi, Adana Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Kazım Barışık, okul trafiğinde kazalara karşı dikkatli olunması ve trafik kurallarına uyulması konusunda uyarıda bulunurken, "Okul yolu ölüm yolu, kan gölü olmasın. Minik canlar solmasın, yürekler yanmasın" dedi.

Kazım Barışık, yaptığı açıklamada, yeni öğretim yılının başlaması ve milyonlarca öğrencinin trafiğe çıkacak olması nedeniyle, sürücülere, velilere, okul yöneticilerine, öğretmenlere ve öğrencilere uyarılarda bulundu. Türkiye gündeminde trafik kazalarının ilk sıralarda yer almayı sürdürdüğünü belirten Barışık, 2003 yılında meydana gelen 422 bin kazanın, 2 bin 818 kişinin ölümüne, 95 bin kişinin de yaralanmasına neden olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Yayaların karıştığı trafik kazalarında yaş gruplarına göre ilköğretim çağındaki çocukların çok sayıda oluşunun dikkat çektiğini söyleyen Barışık, yollardaki trafik yoğunluğuyla birlikte direksiyon başında sabırlı, dikkatli, hoşgörülü olunmasını ve kurallara uyulması gerektiğini söyledi. Barışık, "Yavrularımız okul yolunda, hayatlarının baharında solmasın, sakat kalmasın. Hayatlarını tekerlekli sandalyelerde, yataklarda geçirmesin" dedi.

Barışık, tüm kişi ve kurumların üzerine düşen görevi yerine getirmesiyle trafik terörüne "dur" denilebileceğini belirterek, şu uyarılarda bulundu:

"Çocuklarımızı trafiğin her türlü tehlikesinden korumak, araçlarla iç içe sağlıklı bir şekilde yaşama alışkanlığı kazandırılması, anne baba, öğretmen, okul idaresi olarak hepimizin kaçınılmaz görevidir. Çocuklarımızın acısını görmemek, onların sağlıklı yaşamasını sağlamak aynı zamanda bir insanlık ödevidir.

Şüphesiz en büyük görevlerden biri de sürücülerimize düşmektedir. Kesinlikle alkollü araç kullanmamaları, trafik kuralların ve işaretlerine titizlikle uymaları gerekmektedir. Özellikle okul önlerinde ve yakınlarında, yaya geçitlerinde araç kullanırken daha çok dikkatli ve yavaş araç kullanmalıdır."

Reklam
Reklam