Okul yolundaki kaza

Konya'nın Beyşehir ilçesinde okula giderken yolun karşısına geçmek isterken öğrenci servisinin çarpması sonucu hayatını kaybeden lise öğrencisi, gözyaşları arasında toprağa

Konya'nın Beyşehir ilçesinde okula giderken yolun karşısına geçmek isterken öğrenci servisinin çarpması sonucu hayatını kaybeden lise öğrencisi, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Beyşehir Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde eğitim gören Hilmiye Yıldırım'ın (17) cenazesi Merkez Çarşı Camii'ne getirildi. Burada düzenlenen cenaze törenine Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Taşdelen, İlçe Müftüsü Mustafa Tekin, okul yöneticileri, öğretmenleri, öğrenciler, ailesi ve vatandaşlar katıldı.

Reklam
Reklam

Cenaze namazının kılınmasının ardından Yıldırım'ın cenazesi Beyşehir şehir mezarlığında toprağa verildi.

Yıldırım'ın öğrenci arkadaşlarının gözyaşları, törene katılanları duygulandırdı.

Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Taşdelen, gazetecilere yaptığı açıklamada, lise öğrencisinin üzücü bir trafik kazasına kurban gittiğini söyledi. Sabah saatlerinde emniyetten arandıklarında kazadan haberdar olduklarını dile getiren Taşdelen, öğrencilerinin servis aracına binmek için yolun karşısına geçmek isterken kaza geçirdiğini, otobüsün ise Milli Eğitime kayıtlı resmi anlamda bir servis aracı olmadığını bildirerek, şunları kaydetti:

"Kız Teknik ve Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi 11'inci sınıf öğrencimizdi. Karayolları Kavşağı'nda çocuğumuz aracın altında kalmış. Ailesine ve eğitim camiamıza başsağlığı diliyorum. Üzücü bir olay. İnşallah bir daha böyle bir üzücü kazayla karşılaşmayız."

Taşdelen, ayrıca kazanın yaşandığı güzergahta çok sık trafik kazası yaşandığını, buraya bir üst geçitin yapılmasını istediklerini belirterek, "Bu tür yerlerde bir üst geçit gerçekten gerekli. O anlamda bu bir son olur diye düşünüyorum" dedi.

Reklam
Reklam

-Olay-

Konya'nın Beyşehir ilçesinde okula giden lise öğrencisi Hilmiye Yıldırım (17), Mevlana Caddesi üzerinde yaya geçidinden yolun karşısına geçmek isterken, N.S. idaresindeki 42 BCG 63 plakalı öğrenci servisi çarpmış, öğrenci servisinin arka tekerlerinin altında kalan Yıldırım, kaldırıldığı Beyşehir Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirmişti.

Servis şoförü N.S. gözaltına alınmıştı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz