Okula Başlayan Küçük Çocuklar Artık Büyüklerinden Şiddet Görmeyecek

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan, okula yeni başlayan çocukların, 8 yıllık kesintisiz eğitimde...

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan, okula yeni başlayan çocukların, 8 yıllık kesintisiz eğitimde aynı fiziki mekanı kullanmasına bağlı olarak şiddet gördüğünü söyledi. Ceylan, eğitimcilerin en büyük sorunlarından olan yaş farkına bağlı şiddetin, 4+4+4 eğitim sistemiyle son bulacağını belirtti.

İl Milli Eğitim Müdürü Ceylan, okulların ilkokul ve ortaokul olarak ayrılmasıyla, 6-7 yaşındaki çocukla 13 yaşındaki çocuğun aynı mekanda bulunmayarak rahat bir eğitim alacaklarını ifade etti.

Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Yeniden göreve seçilen Cemiyet Başkanı Veli Altınkaya’yı tebrik eden Ceylan, yeni eğitim sistemiyle birlikte yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ceylan, bugüne kadar eğitimcilerin, 8 yıllık kesintisiz eğitim nedeniyle aynı okulu, aynı fiziki mekanı kullanan ve aralarında ciddi yaş farkı olan çocuklar arasındaki şiddetten dolayı büyük sıkıntılar yaşadığını hatırlattı. Ceylan, yeni eğitim sistemi ile birlikte ilkokulu ve ortaokul olarak binaların ayrılacağını ve yaş farkına bağlı yaşanan sorunlarında ortadan kalkacağını dile getirdi.

Reklam
Reklam

İbrahim Ceylan, “Bana bir çocuk göstersinler ki ilkokul birinci sınıfa başlayıp 8 yıl kesintisiz eğitimde büyüklerinden şiddet görmemiş. Ama bütün çocuklarımız şiddete maruz kalmıştır.” diyerek, okulların ayrılmasının sağladığı faydaları şöyle anlattı:

“Yeni eğitim sisteminde, Türk vatandaşı olan herkes 12 yıl zorunlu eğitim görecek. 4 yıl kesintili olarak eğitim görmesi kanunla yapılmıştır. Asıl olan, ilkokul ve ortaokulların fiziki anlamda birbirbirinden ayrılıyor olması. Kanunla çıkartılmasındaki neden bu. Pedagojik açıdan böyle olması gerekir. Arasında ciddi yaş farkı olan 7 ile 14 yaşındaki çocuklar arasında aynı yerde eğitim yapılması yanlıştır. Çünkü biz eğitimciler bunu yaşadık. Ciddi sıkıntı oluyor. 8 yıl kesintisiz eğitimde aynı mekanın kullanılmasından bütün çocuklarımız şiddete maruz kalıyor. Dünyanın yaptığı bu idi. Biz de epeyce zorlayarak 8 yılı sürdürdük.”

Almanya, Amerika, Kanada, Japonya’da yaş farkının dikkate alınarak fiziki mekan ayrımı yapıldığını vurgulayan Ceylan, doğrusunun şimdi yapıldığını, 1998 yılından önceki döneme geri dönülerek önemli bir sorunun ortadan kalktığını dile getirdi. Velilere de çağrıdan bulunan Ceylan, birbirine aynı mahallede yakın olan okullardan birisinin fiziki yapısı dikkate alınarak ilkokul, diğerinin ortaokul olarak hizmet vereceğini söyledi. Ceylan, eğer bu şartlar zorlanıyorsa, aynı fiziki mekanda farklı yaş grubundaki çocukların bir araya gelmemesi için ortaokul bölümünün sabahçı, ilkokul bölümünün ise öğlenci olacağına işaret etti. Ceylan, çocuğunun okul sınıflandırmasına bağlı olarak biraz daha fazla mesafe kat etmesinden ailelerin rahatsız olmaması çağrısında bulundu. Ceylan, 7 ile 14 yaşındaki çocukların aynı koridoru, aynı tuvaleti, aynı mekanı kullanmasına müsaade edilmeyeceğini ve geçiş sürecinde yaşanan sorunlarında çözümlerle aşılacağını anlattı.

Reklam
Reklam

6 BİN ÖĞRENCİ KAPASİTELİ ANAOKULLARININ TEMELİ ATILDI

İbrahim Ceylan, Kayseri’de önemli eksiklerden biri olan anaokulu için yapılan çalışmalar doğrultusunda, çelik konstrüksiyon ana okulu inşaatına başlandığını belirtti. 15 anaokulunun yapım aşamasında olduğunu ve 6 bin öğrenciye derslik sağlanacağını belirten Ceylan, yapılan her bir okulun 8 derslik olduğu ve toplamda 120 derslik inşa edileceğini söyledi. Bu okullarda okul öncesi 6 bin çocuğun eğitim göreceğini belirten Ceylan, 90 gün sonra teslim edilecek okulların yeni eğitim ve öğretim yılında hizmete gireceğini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: