Okula Bebek Arabasıyla Götürülen Kız Çocuğu

Adıyaman'da, küçük yaşta geçirdiği hastalık nedeniyle yürüyemeyen 5 yaşındaki Zeliha Vural, yetkililerin girişimleriyle ameliyat oldu.

Adıyaman'da, küçük yaşta geçirdiği hastalık nedeniyle yürüyemeyen 5 yaşındaki Zeliha Vural, yetkililerin girişimleriyle ameliyat oldu.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Metiner, Anadolu Ajansı'nın (AA) yaptığı haberin basında yer alması sonrasında 5 yaşındaki Zeliha'nın ameliyat masraflarının karşılanması için devreye girdi. Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan ameliyat masraflarını karşılayacak ödeneği tahsis etti.

Zeliha Vural, Ankara Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ameliyat oldu.

Reklam
Reklam

Milletvekili Metiner, yaptığı yazılı açıklamada, Zeliha'yı ameliyattan sonra ziyaret ettiğini belirtti. AA'nın haberi sonrasında Zeliha Vural'ın durumundan haberdar olduğunu ve hastayla yakından ilgilendiğini ifade eden Metiner, ameliyata verdiği destek nedeniyle Vali Demirtaş ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na teşekkür etti.

Zeliha'nın yürüyebilecekken maddi imkansızlıklar nedeniyle yürüyemiyor olmasının kabul edilemez olduğunu aktaran Metiner, şunları kaydetti:

"Ailenin maddi durumu yeterli olmadığı ve sosyal güvencesi bulunmadığı için gerekli tetkik ve tedavilerin yapılamıyor olmasını kabul edemezdik. Şimdi çok şükür kızımız ameliyattan çıktı. Üç hafta sonra alçılardan da kurtulacak ve bir süre fizik tedaviden sonra akranları gibi koşup oynayacak, ailesine ve çevresine neşe saçacak."

Metiner, Zeliha'nın sağlık durumu hakkında doktoru Doç. Dr. Salih Marangoz'dan da bilgi aldığını kaydetti.

Muhabir: Hakan Furkan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: