Okulda Spor Vakti

Trabzon'da, Ticaret Meslek Lisesi'nde atıl vaziyetteki alan spor salonuna dönüştürülerek, öğretmenlerin ve çevrede yaşayanların kullanımına sunuldu.

Trabzon'da, Ticaret Meslek Lisesi'nde atıl vaziyetteki alan spor salonuna dönüştürülerek, öğretmenlerin ve çevrede yaşayanların kullanımına sunuldu.

Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Hüseyin Karakaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülke genelinde okulların eğitim öğretim saatleri dışında halkın kullanımına açılmasına olanak sağlayan "Okullar Hayat Olsun" projesini çok önemsediklerini, proje çerçevesinde çeşitli çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi.

Öğrencilerin ve çevrede yaşayanların okulun bahçesini daha verimli kullanabilmeleri için amfi tiyatro ve oyun alanı oluşturduklarını ifade eden Karakaş, ayrıca kütüphanenin ve internet sınıfının da halkın kullanımına sunulduğunu vurguladı.

Reklam
Reklam

Projenin temel amacının okulları öğrencilerin yanı sıra eğitim öğretim saatleri dışında halkın kullanımına da sunmak olduğunu anlatan Karakaş, "Gerçekleştirdiğimiz çalışmaların da bu hedefe hizmet sunmasına dikkat ediyoruz. Obezite, ülkemizdeki halk sağlığı sorunlarından biri. Biz de bu proje çerçevesinde obezite ile mücadele etmeye karar verdik. Okulun atıl durumdaki alanını düzenleyerek spor salonuna dönüştürdük. Spor yapmak için gerekli bazı temel malzemeleri de temin ettik" dedi.

Yaklaşık iki ay önce oluşturulan spor salonunun öğretmenler, öğrenciler ve okulun bulunduğu yerleşim alanı civarında yaşayanlara hizmet verdiğini vurgulayan Karakaş, şöyle devam etti:

"Salonumuz devletten, spor hocamız ise Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce ücretsiz tahsis ediliyor. Daha ne olsun, herkesi bu fırsatı değerlendirmeye davet ediyorum. Sağlıklı yaşam için spor yapmak isteyen ancak zaman, mekan ve parasal gibi çeşitli nedenlerle spor yapamayanlar için bu bir fırsattır. Herkesi okulumuza spor yapmaya çağırıyorum."

Reklam
Reklam

-"Spor salonunun ücretsiz olmasından çok memnunuz"-

Okul öğretmenlerinden Nuran İpek, kilo problemi yaşadığını belirterek, spor salonunun okullarında hizmet vermesinin kendisi için bir fırsat olduğunu söyledi.

Spor için zaman bulamadığını ancak okulun içinde böyle bir mekan oluşturulmasıyla artık spor yapabildiğini ifade eden İpek, "Sadece okulun öğretmenleri değil, diğer okullardaki öğretmenler ve civarda yaşayan ev hanımlarının yanı sıra çeşitli iş yerlerinde çalışanlar da bizlere katılıyor" diye konuştu.

İpek, diğer okullarda da aynı uygulamanın başlaması temennisinde bulunarak, çalıştığı okulda spor yapma imkanı sunan okul yönetimine teşekkür etti.

İnönü Mahallesi'nde kuaför işleten Gülay Şahin de okulun sunduğu ücretsiz spor yapma imkanından yararlanıyor.

İş yerine yakın olduğu için okuldaki salonda spor yapmayı tercih ettiğini dile getiren Şahin, "Bizler için çok güzel bir fırsat. Zaman buldukça buraya geliyorum ve çok da memnunum. İş yerime yakın olması da çok avantajlı" dedi.

Şahin, projenin maddi imkansızlıklar nedeniyle spor yapamayanlar için de güzel bir fırsat olduğuna dikkati çekerek, uygulamanın bütün okullarda yapılmasını istediğini söyledi.

Reklam
Reklam

Ev hanımı Günay Saraç ise okulun evine yakın olduğunu belirterek, "Spor salonunun ücretsiz olmasından çok memnunuz. Bu hizmeti bize sağlayanlara teşekkür ediyorum. Komşularıma burayı anlatıyorum, onlar da spora sıcak bakıyorlar. Özellikle de ücretsiz olması daha da hoşlarına gidiyor" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: