Okuldan aileye inanılmaz tehdit

Oliver ve Gillian Schonrock çifti, çocuklarının okula bisikletle gitmelerine izin verdikleri için sosyal hizmetlere şikayet edilmekle tehdit edildi. Nedeni de çocuklarını okula giderken gözetmemeleri

Çiftin 5 yaşındaki oğulları ve 8 yaşındaki kızları evden 1.5 kilometre uzaklıktaki okullarına bisikletleriyle gidiyor. Çift, bunun çocuklarına özgürlük, kendine güven ve sorumluluk duyguları kattığını söylüyor.Fakat yıllık ücreti £12.000 (yaklaşık 28 bin) olan Alleyn Orta Okulu'ndaki veliler ve öğretmenler bu durumun sorumsuzca ve tehlikeli bir davranış olduğu kanaatinde. Baş öğretmen Mark O'Donnell çiftle yaptığı konuşmada okulun çocukların güvenliğini düşünmek zorunda olduğunu ve eğer bunun tehlikede olduğunu görürlerse yasal yollara başvurma haklarının olduğunu söyledi.
O yaştaki herkes gibi çocuklarının da vaktinin çoğunu arkadaşlaıyla sokakta oynayarak geçirdiğini söyleyen aile, onlara güdümlü, her adımı planlanmış bir hayattansa yaşamlarının tadına varacakları ve riskleri biraz olsun öğrenecekleri bir hayat sunduklarını söylüyor.
Çiftin çocukları okula bisikletle giderken kaldırımı kullanıyor. Dönüşte de çocukların ya kendileri ya da dadıları tarafından alındığını ve yolun güvenli olduğunu belirten çift, tüm bunlara rağmen okulun kendilerini uyardıklarını söylüyor. Çocuklarına okula giderken de eşlik etmeleri gerektiğini söyleyen okul yönetimi aksi takdirde durumu sosyal hizmetlere bildireceklerini söyledi.
Vali Boris Johnson ise yaptığı açıklamada ailenin çocuklarına inandıkları için kötülenmesi değil alkışlanması gerektiğini söyledi. Ayrıca çocuklarla ilgili bu tip kararların devletin değil ailenin işi olduğunu da ekledi.