Okulistik Ve Kds’ye Şahin Damgası

Sakarya Özel Şahin Okulları, 4’ncü, 5’nci, 6’ncı, 7’nci ve 8’nci sınıfları kapsayan Okulistik Sınavını ve...

Sakarya Özel Şahin Okulları, 4’ncü, 5’nci, 6’ncı, 7’nci ve 8’nci sınıfları kapsayan Okulistik Sınavını ve SEBAP kapsamında düzenlenen Kazanım Değerlendirme Sınavı (KDS)'nı il, bölge ve Türkiye dereceleri ile sonlandırdı.

Türkiye çapında düzenlenen Okulistik Sınavında Türkiye Şampiyonluğu ve Sakarya 1’nciliği yine Şahin İlköğretim Okulunun ve Şahinli öğrencilerin oldu. Sakarya’dan onlarca devlet okulu ve özel okulun katıldığı sınavda Şahin İlköğretim Okulu 4’ncü, 5’nci, 6’ncı, 7’nci ve 8’nci sınıflar düzeylerinin tamamında Sakarya 1’ncisi oldu. Şahin Okulları Türkiye Kurumlar sıralamasında, 5’nci sınıflar düzeyinde 432 okul arasında Türkiye Dördüncüsü, 6’ncı sınıflar düzeyinde 452 okul içerisinde Türkiye İkincisi, 7’nci sınıflarda ise 460 okul arasında Türkiye dördüncüsü oldu.

Reklam
Reklam

Türkiye çapında 8’nci sınıflar düzeyinde 27 bin 328 öğrencinin katıldığı sınavda, Sakarya'dan bin 160 öğrenci ter döktü. Şahin Okulları 8’nci sınıf öğrencilerinden Olçum Eser ve Gürkan Dönmez toplamda 1 yanlışla İl İkinciliğine yerleşti.

7’nci sınıflar düzeyinde 26 bin 42 öğrencinin içerisinde 3 Şahinli 500 tam puan ile Türkiye birincisi oldu. 4 öğrenci ise sadece 1 yanlış yaparak İl İkinciliğine yerleştiler.

6’ncı sınıflar kategorisinde 27 bin 25 öğrenci ter dökerken 2 Şahinli 500 tam puan ile Türkiye birinciliğine yerleşti. 5’nci sınıflarda 28 bin 967 kişi arasında 3 Şahinli Türkiye birincisi oldu. 37 bin 81 öğrencinin katıldığı 4’ncü sınıflarda ise 1 Şahinli toplamda 1 yanlışla İl İkinciliği elde etti.

Şahin İlköğretim Okulu, “okullar arasında” tüm düzeylerde Sakarya 1’nciliği elde ederken, Türkiye dereceleriyle de Sakarya’nın gurur kaynağı oldu. Şahin Okulları, kurumlar arasında 6’ncı sınıflar düzeyinde Türkiye 2’ncisi Okul olurken, 5’nci ve 7’nci sınıflarda Türkiye 4’ncülüğü elde etti.

Reklam
Reklam

Türkiye çapında düzenlenen KDS Sınavında Sakarya 1’nciliği yine Şahinli öğrencilerin oldu. Sakarya’daki tüm devlet okulları ve özel okulların katıldığı KDS’de 5’nci, 6’ncı, 7’nci ve 8’nci sınıflar düzeylerinin tamamında Sakarya 1’nciliği Şahinli öğrencilerin oldu.

6’ncı Sınıflarda 700 Tam Puanla 14 Şahinli Sakarya birincisi oldu. Şahin Okulları 8’nci sınıf öğrencilerinden Onur Demirkol, Şevval Özer, Sevcan Demircan, İlkim Akçabelen ve Nihan Bekarlar 700 tam puan alarak Sakarya birinciliğine yerleşti.

7’inci sınıflarda 4 öğrenci Sakarya birincisi olurken, 6’ıncısı sınıflarda 14 öğrenci Sakarya birinciliğine yerleşti. 5’inci sınıflar düzeyinde ise 9 Şahinli 700 tam puanla zirvede yerini aldı.

Şahin Okullarının elde ettiği başarının, şans eseri değil, profesyonel eğitim kadrosunun geçmişten bu yana yaptığı programlı çalışmaların ürünü olduğu belirten Şahin Okulları Genel Koordinatörü Dr. Esin Cevrioğlu, “Bu başarı, öğretmenlerimizin özverili çalışmalarının eseridir. Ancak vardığımız nokta bizim için şu an hedeflenen yer değil. Şahin Okulları, Türkiye’de eğitimin markası olduğunda hedefimize ulaşacağız” dedi.

Reklam
Reklam

Şahin Okullarının yıllardır ulusal ve uluslararası önemli başarılara imza attığını ifade eden Şahin İlköğretim Okulu Müdürü Mert Can ise, “Başarılarımıza bir yenisini daha eklediğimiz için mutluyuz. Öğrencilerimizin değerlendirme sınavı performanslarının bu denli yüksek olması, Sakarya’nın Türkiye başarı sıralamasında Şahin Okulları ile yükselmesi, okulumuzun çalışmalarının ne kadar isabetli ve doğru olduğunun bir göstergesidir. Eğitim kalitesinde ve başarıda Sakarya’nın çıtasını yükseltmiş olmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Şahin Okulları olarak değerli öğretmenlerimize, velilerimize ve çalışmalarımızın aynası olan gurur kaynağımız öğrencilerimize teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: