Okullar Açıldı, Yumurta Yüzde 100 Zamlandı

Üreticiler yumurta fiyatlarının yükselmesinden dolayı satışların düştüğünü, hammadde ürünlerine gelen zamdan dolayı mecburen kendilerinin de...

Üreticiler yumurta fiyatlarının yükselmesinden dolayı satışların düştüğünü, hammadde ürünlerine gelen zamdan dolayı mecburen kendilerinin de zam yapmak zorunda kaldıklarını belirtiyor. Vatandaşlar ise buna tepki göstermeye devam ediyor.

Muş’ta yumurta üretimi yapan Tanpa Tavukçuluk ve Yumurta Üretim tesis işletmecisi Aydın Çelik, okulların açılması arefesinde yumurta fiyatlarının yükselmesinden dolayı satışların düştüğünü söyledi. Çelik, “Yumurta fiyatlarının tavan yapmasının nedeni soya fasülyesi hammaddesi 590 TL'den 790 TL'ye çıkınca, bizler de mecburen zam yapmak zorunda kaldık. Onlar yerinde saymış olsa idi bugün yumurta fiyatları bu kadar tavan yapmış olmayacaktı." dedi. Çelik, ister istemez bu gelen zamdan dolayı satışlarda düşüşler yaşandığını söyledi. Tanpa Tavukçuluk ve Yumurta Üretim tesis işletme ortaklarından Hüseyin Akdemir de kışa doğru yumurta fiyatlarının yüzde 30-40 artış gösterdiğine dikkat çekti.

Reklam
Reklam

Vatandaşlardan Mükremin Hürsoy ise yumurta fiyatlarının, adeta okulların açılmasına denk getirmeye çalışılarak yapılan zamma tepki göstererek, "Ne yapalım sabahları kahvaltıda artık yumurta yemeyelim mi? Sofrada omlet olmasın mı artık?" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: