Okullar Atık İçin Yarışacak

İzmit Belediyesi tarafından okullar arasında atık toplama yarışması düzenlendi. Belediye’nin Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü...

İzmit Belediyesi tarafından okullar arasında atık toplama yarışması düzenlendi. Belediye’nin Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından düzenlenen okullar arası atık toplama yarışması ambalaj atıkları, atık pil, bitkisel kızartmalık yağ ve elektronik atık dallarında yapılacak.

31 Mayıs 2013 tarihine kadar sürecek yarışmada ilk 3’e girecek okullara çeşitli hediyeler verilecek. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Havva düzenlenen yarışmadaki amaçlarının ilk ve ortaöğretim okullarında çevre bilincini aşılamak, daha temiz ve yaşanabilir bir çevreye kavuşmak olduğunu söyledi. Açıkgöz, bugüne kadar 32 bin öğrenciye çevre eğitimleri verildiğini de söyledi.

Reklam
Reklam

Atık yarışmasında dereceye giren okullara ödülleri 5 Haziran 2013 de düzenlenecek törenle verileceği öğrenildi. 2012 yılı içinde eğitim kurumlarından 7 bin kilogram elektronik atık, 220 bin kilogram ambalaj atığı, 1600 litre atık yağ ve 2 bin 700 kilogram pil toplandığı bildirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz