Okullar boşaldı, hastaneler doldu

HAKKARİ (İHA) - Hakkari'de, olumsuz hava şartları ve aşırı soğuklar nedeniyle başgösteren üst solunum yolu enfeksiyonları sonucu hastane ve sağlık ocaklarının dolduğu bildirildi.

Havaların soğumasıyla birlikte Devlet Hastanesi, sağlık ocakları ve Ana Çocuk Sağlığı Merkezi'ne çok sayıda vatandaşın grip ve üst solunum yolu enfeksiyonları şikayetlerinden dolayı başvurduğu belirtildi. Hastaneye başvuranların içinde yaşlı ve çocukların çoğunlukta bulunduğu belirtildi.

Hakkari Sağlık İl Müdürü Dr. Tahir Ersöz, havaların soğumasıyla birlikte grip ve üst solunum yolu enfeksiyonlarında artışların gözlendiğini ve bu artışlardan dolayı okulların 1 gün süreyle tatil edildiğini söyledi. Ersöz, "Burun akıntısı, öksürük, baş, karın ve boğaz ağrısı şikayetlerinden dolayı günde yaklaşık 300 vatandaşımız sağlık kurumlarına başvuruyor. Hastanelere başvuran vatandaşlarımızda genellikle grip ve üst solunum yolları enfeksiyonları tesbit ettik. Bu nedenle önlem almak zorunda kalan vatandaşlarımızı çeşitli duyurularla uyardık. Duyurularımızda grip ve üst solunum yolları enfeksiyonlarının bulaşma yolları ve tedavisinin nasıl olduğu, korunmak için ne gibi önlemler almaları gerektiği konularında vatandaşlarımızı bilgilendirdik. Ayrıca sağlık ocağı olmayan köylerimize sağlık taraması yaparak halkımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Bu sebepten dolayı ilimizde bulunan okulların 1 gün süreyle tatil edilmesini istedik. Anne ve babalardan bu tatil esnasında çocuklarını iyi giydirmelerini ve mümkünse dışarıya çıkartmamalarını istiyoruz. Bol bol C vitamini ve sulu gıdalar yiyerek vücut dirençlerini iyi tutmaları lazım" dedi.

Reklam
Reklam