Okullar Fidanlarla Hayat Bulacak

Okul çevresinin daha yaşanabilir olması, çocuklara çevre bilincini aşılamak ve ağaç dikiminin önemini anlatmak için...

Okul çevresinin daha yaşanabilir olması, çocuklara çevre bilincini aşılamak ve ağaç dikiminin önemini anlatmak için başlatılan 'Okullar Hayat Olsun Projesi' kapsamında başlatılan 'Fidanımla Büyüyorum' kampanyası 174 fidanın çocuklara dağıtılması ile başladı.

Çocuklara ağaç sevgisi ve yeşilin korunmasını öğreten proje kapsamında konuşan Çakacak, “Bu proje kapsamında çocuklarımıza ağaç sevgisini aşılamayı, yeşilin korunmasını ve ağaç dikmenin önemini öğretmeyi amaçlıyoruz. Her çocuğa bir fidan vererek, fidanları evlerine, okul bahçelerine dikmelerini istiyoruz. Fidanların büyümesini adım adım izleyerek çocuklarımızda ağaç sevgisinin oluşacağına inanıyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Daha sonra konuşma yapan Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, “Ağaçların tanınması, doğanın ve yeşilin öneminin anlaşılması çok önemli. Okullarda öğrencilerimizin eğitiminin yanı sıra doğayı tanımaktalar. Fidan dikimleri sayesinde hem şehrimiz hem okullarımız daha güzel bir görünüme sahip olacaktır. Okul müdürleri, öğretmenlerimiz, veliler ve halkımız sorumluluklarını yerine getirdiği sürece başlattığımız kampanyamız amacına ulaşacaktır.” diye konuştu.

Programa, Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, Orman İşletme Müdürü Yaşar Duman katıldı. Okulların ağaçlandırılması bilincini aşılamak için Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak ve Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, okulun bahçesine ilk ağaç dikimini gerçekleştirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: