Okullar Halka Açıldı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘Okullar Hayat Olsun’ projesiyle, Kütahya’nın Pazarlar ilçesindeki okullarda ders sonunda kapısına kilit...

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘Okullar Hayat Olsun’ projesiyle, Kütahya’nın Pazarlar ilçesindeki okullarda ders sonunda kapısına kilit vurulan okullar, artık halka açıldı.

Başta öğrenciler olmak üzere okul bahçesinden konferans salonlarına, kütüphanelerden bilgisayar sınıflarına kadar birçok yer ailelere de hizmet veriyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) ‘Okullar Hayat Olsun’ sloganıyla hayata geçirdiği projeyle okul bahçeleri yeşillendiriliyor, oyunlarla ve spor alanları ile daha aktif hale getiriliyor.

Reklam
Reklam

Kütahya’nın Pazarlar İlçesine bağlı Sofular İlköğretim Okulu bahçesine kurulan spor aletleri hem öğrencilere hem de ailelere hizmet veriyor. Proje ile okulların sürekli eğitim merkezi haline gelmesi amaçlandığı bildirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği ve gönüllü kurumlarca hayata geçirilen proje kapsamında yapılan anlaşmalar ile hayata geçirilen Okullar Hayat olsun projesi Pazarlar İlçesinde hayata geçirilmeye başlandı.

“Okullar Hayat Olsun” projesi ile birlikte okulların ders saatleri dışında da açık olacağını ve bu süre zarfında çeşitli kurslar, seminer ve konferansların düzenleneceğini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Sevgi ise, " Okul kütüphanelerinin öğrenci ve velilerin hafta içi ve hafta sonu kullanımına açık olması, bilgisayar laboratuarlarının ders dışında da ödev hazırlama ve araştırma yapılması için açık tutulması ve konferans salonlarının eğitim ve seminerler için halka açık tutulması da projede yer alıyor. Açılacak olan kurs ve seminerler çevre sakinlerinin öneri, talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda belirlenecektir. İlçemizdeki tüm okullarda yapılan ön çalışmalar sonucunda veli, öğrenci ve mahalle sakinlerinin istekleri doğrultusunda çeşitli aktiviteler düzenlemeyi planlamaktayız. Sofular İlköğretim Okulu bahçesindeki spor aletlerinin kullanımını ailelere açtık. İsteyen herkes okul saatleri dışında burada spor yapabilirler" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: