"Okullar Hayat Bulsun" Projesi-Ankara Büyükşehir Belediyesi Ile Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Projesi Kapsamında Okullarda Ders Saati Dışında Da Etkinlikler Yapılacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün "Okullar Hayat Bulsun" projesi kapsamında okullarda ders saatleri dışında da etkinlikler

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün "Okullar Hayat Bulsun" projesi kapsamında okullarda ders saatleri dışında da etkinlikler düzenlenecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen proje kapsamında ders saatleri dışında da veliler ve öğrencilere isteklerine bağlı eğitim seminerleri verilecek.

Projeyle ilgili pilot uygulamanın yapıldığı Altındağ Çalışkanlar İlkokulu ile Keçiören Osman Gazi İlkokulu'nda ders çıkış zili sonrasında eğitim seminerleri veriliyor. Okulların bölge halkının yararına kullanılmasını amaçlayan projede bölge halkına ilk etapta istedikleri hizmetlerle tercih ettikleri seminer ve kurslarla ilgili bir anket yapıldı.

Reklam
Reklam

Anket sonuçlarına göre velilere yönelik, "Aile İçi İletişim, Çocuklara Olumlu Davranış Kazandırma Yöntemleri, Çocuklara Özgüven ve Sorumluluk Kazandırma" eğitimleri, çocuklara yönelik olarak da "Öfke Kontrolünü Öğrenmek, Özgüven ve İletişim Becerilerini Güçlendirmek, Başarı Stratejileri, Hızlı Okuma ve Okuduğunu Anlama ile Dikkat Toplama ve Konsantrasyon"gibi konularda eğitim verilmesi planlandı.

Program çerçevesinde ilk eğitimler Psikolog Duygu Emirdoğan, Sosyolog Hüseyin Çelik tarafından verildi.

Pilot uygulamaların yıl sonuna kadar süreceği eğitimler, diğer okullara da yayılacak. Verilecek eğitimlerle ilgili konular istek ve taleplere bakılarak güncellenecek.

Büyükşehir Belediyesi proje kapsamında eğitim seminerlerinin yanı sıra spor aktiviteleri ve sanatsal faaliyetler de düzenleyecek.

Muhabir: Enes Kaplan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: