"Okullar Hayat Olsun Projesi"

İSTANBUL (A.A) - Milli Eğitim Bakanlığı'nın okulları toplumla buluşturmayı amaçlayan "Okullar Hayat Olsun Projesi" kapsamında pilot bölge seçilen Başakşehir'de, bazı

İSTANBUL (A.A) - Milli Eğitim Bakanlığı'nın okulları toplumla buluşturmayı amaçlayan "Okullar Hayat Olsun Projesi" kapsamında pilot bölge seçilen Başakşehir'de, bazı okulların bahçelerine oyun alanları çizildi.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, proje uygulamaları, Bakanlık tarafından belirlenen çizimler esas olmakla birlikte bölgesel ve yerel özellikler, okulun fiziki büyüklüğü, idare ve veli görüşleri gibi özellikler göz önünde bulundurularak gerçekleştiriliyor.

Eğitimin niteliğini arttırmak için uygulanacak çizimler, tek tek ve kendi alanlarına uygun şekilde yapılarak, yer ve tasarım belirlenecek. 6 bileşenden oluşan hareket dizimi, çizimlerde alana göre konumlandırılacak.

Reklam
Reklam

Eğitim sürecinin ve okulların fiziki ortamının öğrencinin yaş, psikolojik özelliklerine uygun hale gelmesi gibi kazanımların amaçlandığı projeyle "köşe kapmaca", "tombik", "mendil kapmaca", "yakan top", "yağ satarım bal satarım", "sek sek", "pusula oyunu", "labirent" ve "üç taş" gibi unutulmaya yüz tutmuş oyunlar öğrencilerle buluşacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baltacı, "Çocukların bu alanları kullanmadaki gözlemlerimiz çok olumlu. Şimdilik 20 okul bahçesinde başlayacak uygulama giderek artacak. Projenin en güzel tarafı, hem okul bahçelerinde alanı daraltacak bir etken olmaması hem de kalıcı olması" değerlendirmesini yaptı.

Muhabir: İstanbul

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: