"Okullar Hayat Olsun" Projesi

Bayburt’ta, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen "Okullar Hayat Olsun" projesiyle bin 120 öğrenciye kitap hediye edildi.

Bayburt’ta, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen "Okullar Hayat Olsun" projesiyle bin 120 öğrenciye kitap hediye edildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Kalkınma Bakanlığının Sosyal Destek Projesi kapsamında finanse ettiği ve Milli Eğitim Müdürlüğünce uygulanan proje çerçevesinde köy okullarında öğrenim gören öğrencilere yardımcı kaynak kitap temin edildiği belirtildi. Projenin, köy okullarında okuyan öğrencilerin derslerdeki başarısını arttırmak amacıyla uygulandığı anlatılan açıklamada, şöyle denildi: "Köy okullarının 6-7 ve 8. sınıflarında öğrenim gören bin 120 öğrencimize derslerdeki başarısını arttırmak amacıyla tüm dersleri içeren konu anlatımlı kitaplar, soru bankası kitapları ve yaprak testleri sunduk. Proje kapsamında 15 okulumuzda etüt merkezi oluşturarak branş öğretmenlerimizce öğrencilerimize ücretsiz etütler düzenleyeceğiz. Yine 'Okullar Hayat Olsun' projemiz kapsamında öğrencilerimizin seviyelerine uygun, değerler eğitimini içeren roman ve hikaye kitapları ulaştırılacak, kitap okuma yarışmaları düzenlenecek" Açıklamada, öğrencilerin ders saatleri dışında hem spor yapmaları hem de güzel zaman geçirmelerini sağlamak için 15 okula çeşitli spor malzemeleri dağıtılacağı ve spor kursları düzenleneceği bildirilerek, "Müdürlüğümüzce uygulanan bu projelerin ilimizin eğitimdeki başarısını daha da artacağına inanıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: