'Okullar Hayat Olsun' projesi ile okullar halka açılıyor

Milli Eğitim Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği’nce ortaklaşa yürütülecek ‘Okullar...

Milli Eğitim Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği’nce ortaklaşa yürütülecek ‘Okullar Hayat Olsun’ projesi ile okullar halkın kullanımına açılıyor.

Ankara'nın Şereflikoçhisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Belediye Başkanlığı arasında ‘Okullar Hayat Olsun’ projesi için protokol imzalandı. Belediye Başkanı Hakverdi Altuğ’un makam odasında imzalanan protokolle okulların çeşitli bölümleri bu yaz halkın kullanımına açılacak.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Niyazi Düğer, proje ile okullara daha çok hizmetin götürüleceğini söyledi. Projeyle okulların dinlenme aktivitelerine imkan veren, yaşayan, güvenli alanlar haline geleceğini belirten Düğer, "Projenin temel amacı okulların veliler ve mahalle sakinlerinin hizmetine açılmasıdır. Proje ile okul bahçelerinin Orman ve Su İşleri Bakanlığı, belediyeler ve ilgili sivil toplum kuruluşlarının işbirliğinde fiziki yapılarına uygun olarak yeniden düzenlenecek. Okul bahçelerinin ağaçlandırılarak öğrencilerin, mahallelinin ve çevrenin yararlanabileceği alanlar haline getirilecektir." dedi.

Reklam
Reklam

Belediye Başkanı Hakverdi Altuğ da uygulamaya geçirilen proje ile devlet millet kucaklaşmasının bir örneği olacağını söyledi. Proje ile okul binalarının halkın kullanımına açılacağını ifade eden Altuğ, "Protokolle bu proje resmi hüviyete kavuşmuş oldu. Oraları nihayetinde biz kullanacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." açıklamasını yaptı.

Projenin tamamlanmasıyla ilçedeki okulların derslik, kütüphane, bilgi teknoloji sınıfları, çok amaçlı salonları, spor salonları ve bahçelerinin yaz aylarında toplum hizmetine açılması bekleniyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: