"Okullar Hayat Olsun" projesi -Proje kapsamında vatandaşlara yönelik bilgisayarve temel İngilizce kursu açıldı

Sivas'ın Akıncılar ilçesinde "Okullar Hayat Olsun" projesi kapsamında vatandaşlara yönelik bilgisayar ve temel İngilizce kursu açıldı.

Sivas'ın Akıncılar ilçesinde "Okullar Hayat Olsun" projesi kapsamında vatandaşlara yönelik bilgisayar ve temel İngilizce kursu açıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Okullar Hayat Olsun" projesi kapsamında Akıncılar Halk Eğitim Merkezi, okulların hizmetinden vatandaşları faydalandırmak amacıyla bilgisayar kullanım kursu ve temel İngilizce kursu açtı.

Akıncılar Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şenel Coşkun, yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlattığı proje kapsamında açılan bu kursların amacının, okulları vatandaşların hizmetine sunarak bilgiye erişmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Kursların her birinin 120 saat süreli olduğunu ifade eden Coşkun, bilgisayar kursunda bilgisayar kullanma, işletim sistemleri, kelime işlemci programı, elektronik tablolama programı, sunu hazırlama programı, internet ve e-posta yönetimi programları hakkında bilgilerin verileceğini; İngilizce kursunda ise günlük hayatta iletişim, aile ilişkileri ve çevre, alışkanlıklar ve tercihler, yiyecekler ve içecekler, geleceği planlama, geçmişi anlatma gibi konuların işleneceğini kaydetti.

Kursların Haziran ayı sonuna kadar süreceğini belirten Coşkun, kurslara toplamda 49 kursiyerin katıldığını söyledi. Coşkun, kursların açılmasında emeği geçen İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kaya'ya teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz