Okullar Kapandı Çocuklar Soluğu Suda Aldı

12 yaş grubuna verilen kurslara katılan yaklaşık 500 çocuk, aylık 40 lira karşılığı yüzme öğreniyor.Okulların...

12 yaş grubuna verilen kurslara katılan yaklaşık 500 çocuk, aylık 40 lira karşılığı yüzme öğreniyor.

Okulların kapanması ve bunaltıcı sıcakların bastırmasıyla deniz ve havuzlar adeta ikinci adrese dönüşürken, yüzme kursları da dolup taşmaya başladı. Gaziemir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından işletilen havuz ve kafeterya tesisi hem yüzme öğrenmek isteyen miniklerin, hem de serinlemek isteyen büyüklerin akınına uğradı.

6-12 yaş grubuna aylık 40 lira ücret karşılığı verilen kurslara şu ana kadar yaklaşık 500 çocuk kayıt yaptırırken, yetişkinler hafta içi 14.00 ile 19.00 saatleri arasında 10 lira, hafta sonları da 12.00-19.00 saatleri arasında 15 lira karşılığında havuzdan yararlanmaya başladı. 13 yaş üzeri çocukların aylık 70 liraya eğitim alabildiği tesiste, üç sertifikalı öğretmen tarafından yüzme ve stil kursları veriliyor. Haftada 2 gün toplam 3 saat verilen kurslarda, Salih Serbest, Betül Yangıncı ve Emine Yılmaz isimli öğretmenler görev alıyor.

Reklam
Reklam

Kapsamlı bir tadilat sonrası baştan sona yenilenen tesislerden halkın en iyi şekilde yararlanmasını istediklerini ifade eden Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, “Halkın spor yapma olanaklarını arttırmaya çalışıyoruz. Amatör sporların gelişmesine gücümüz ölçüsünde destek oluyoruz. Basketbol, voleybol, atletizm, taekvondo, güreş ve satranç dallarında 500’ün üzerinde sporcumuz var” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: