Okullar saat kaçta başlayacak? Okulların başlama saati değişiyor mu? Sabahçılar okula kaçta gidecek?

Kış saati uygulamasında gidilecek her değişiklik, en çok okullar saat kaçta başlayacak konusuna etki ediyor. Hem öğrenciler hem veliler okullar saat kaçta başlayacak, okulların başlama saati değişiyor mu sorularını soruyor. Sabahın erken saatlerinde ve karanlık bir havada yola çıkan öğrenciler için durum bir hayli zordu. Peki bu sene okullar saat kaçta başlayacak? Okulların başlama saati değişiyor mu? Sabahçılar okula kaçta gidecek? İşte 2017 - 2018 okulların başlama saati detayları...

Okulların açılmasına çok az bir süre kala akıllarda okullar saat kaçta başlayacak sorusu var. Geçtiğimiz sene sabahın erken saatlerinde öğrencilerin yollara düşmesi yoğun eleştirilere neden olmuştu. Hem erken saatlerde hem de karanlık bir havada yola çıkan öğrenciler uykulu gözlerle ders başı yapmıştı.

OKULLAR SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

Okullar saat kaçta başlayacak sorusu öğrenciler, öğretmenler ve veliler için oldukça önemli. Geçen senenin aynısını yaşamak istemeyen öğrenciler için İstanbul Valiliği bu seneye yönelik yeni bir adım attı. İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri yanında kaymakamlıklara ve ilçe emniyet müdürlüklerine de gönderilen yazıyla ikili eğitim yapan okullarda derslerin saat 08.00’den önce başlatılmaması talimatı verdi. Yeni uygulama tekli eğitim yapan okulları memnun ederken ikili öğretim olan kurumlarda ders çıkış saati 19.00’u bulacak. İstanbul Valiliği’ndeki yetkililerden alınan bilgilere göre, geçen sene başlanan yaz saati uygulaması ardından velilerin isteği üzerine bu karar alındı.

Reklam
Reklam

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz adına Temel Eğitim Genel Müdürü Dr. Cem Gençoğlu imzasıyla yayınlanan genelgenin 4. maddesinde, “2017/2018 eğitim-öğretim yılında kış saati uygulamasına geçilemeyeceğinin göz önünde bulundurulması” istendi.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Okullar ne zaman açılıyor sorusunun yanıtı belli oldu. MEB duyuru yaptı. 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı takvimini merak ediliyordu. Peki okullar ne zaman açılacak? Okulların açılmasına kaç gün kaldı? 9 Haziran 2017 Cuma günü itibari ile 2016-2017 öğretim yılı geride sona erdi. Öğrencilerin karnelerini almasının ardından İlk ve Orta derecedeki okullar liseler ve üniversiteler yaz üç ay tatile girdi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre; okullar bu sene 18 Eylül 2017 Pazartesi günü açılacak. İlk dönem 19 Ocak 2018 tarihinde sona ererken, ikinci dönem 5 Şubat 2018’de başlayacak. 8 Haziran 2018 Cuma günü ise 2017-2018 eğitim öğretim yılı sona erecek.