Okullara dağıtılan süt

Muş Valisi Ali Çınar, süt içtikten sonra rahatsızlanan ve Muş Devlet Hastanesi'ne götürülen 117 öğrencinin tetkiklerinde olumsuz bir bulguya rastlanmadığını

Muş Valisi Ali Çınar, süt içtikten sonra rahatsızlanan ve Muş Devlet Hastanesi'ne götürülen 117 öğrencinin tetkiklerinde olumsuz bir bulguya rastlanmadığını ve öğrencilerin tamamının taburcu edildiğini bildirdi.

Vali Çınar, yaptığı yazılı açıklamada, merkeze bağlı Çöğürlü köyü, Mehmet Zafer Çağlayan ve Selçuklu ilköğretim okullarının öğrencilerinden bazılarında, hazımsızlığa bağlı şişkinlik görüldüğünü belirtti.

Süt dağıtımının saat 11.30 sıralarında yapıldığını ifade eden Vali Çınar, şöyle dedi:

"Süt dağıtımı öğle vaktine yakın olduğu için, bazı öğrencilerimizde acıkmaya bağlı hazımsızlık söz konusu olmuştur. Hazımsızlığa bağlı şişkinlik belirtileri sonucunda, bazı çocukların da psikolojik olarak birbirinden etkilendiği ve benzer şikayetlerde bulundukları gözlenmiştir. Toplamda 117 öğrencimizin Muş Devlet Hastanesi'nde yapılan tetkiklerinde, olumsuz bir bulguya ulaşılmamış ve öğrencilerimizin tamamı taburcu edilmiştir."

Reklam
Reklam

Süt dağıtımını dün Korkut ilçesinde başlattıklarını hatırlatan Çınar, herhangi bir sorun çıkmadığını ve sütlerin aynı olduğunu ifade etti.

Vali Çınar, şunları kaydetti:

"Dün ve bugün il genelinde dağıtılan sütler, aynı firmanın ürünüdür. Dağıtılan sütler, 'UHT' yöntemiyle işlenmiş ve oda sıcaklığında dört aylık ömrü olan sütlerdir. Çocuklara süt dağıtımı yapılmadan önce, son kullanma tarihleri okul yetkililerince kontrol edilmektedir. Süt ve süt mamullerine duyarlı olan çocukların, süt içmemeleri konusunda öğretmenlere gerekli bilgilendirme yapıldı. Ayrıca süte alerjisi bulunan öğrenci velilerinin de, çocuklarının bu durumlarını öğretmenlerine bildirmesi gerekmekte. Süt, çocuklarımızın gelişiminde ve büyümesinde en önemli gıdaların başında gelmekte. Özellikle ilkokul çağındaki çocuklarımızın, sağlıklı beslenmelerine katkı sunmak amacıyla uygulamaya konan proje kapsamında dağıtılan sütlerin, takibi ve denetimi, bundan sonra da titizlikle devam edecek."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz