Okullara Güvenlik Meclisten Çıkmadı

Düzce İl Genel Meclisi Plan Bütçe ve Eğitim Kültür ve sosyal Hizmetler Komisyonları il genelinde...

Düzce İl Genel Meclisi Plan Bütçe ve Eğitim Kültür ve sosyal Hizmetler Komisyonları il genelinde öğrencilerin can güvenliğinin korunması için güvenlikçi alınması için 2013 bütçesinden ödenek ayrılması uygun görülmedi.

Düzce İl Genel Meclisinin geçtiğimiz ay yapılan toplantısında verilen önerge ile gündeme gelen Düzce ilindeki okullara güvenlikçi alınması incelendi. Plan Bütçe ve Eğitim Kültür ve sosyal Hizmetler Komisyonları tarafından hazırlanan rapor Hasan Arslan tarafından sunuldu. Arslan, “İl Genel Meclisinin 1 Ekim 2012 tarihinde yapılan meclis toplantısında komisyonlarımıza havale edilen ilimiz merkez ve ilçelerde faaliyetlerine devam eden okullarda öğrencilerin can güvenliğinin sağlanması için gerekli araştırmaların yapılması bütçeye ne yük getireceğinin araştırılarak meclise bilgi verilmesi ve gerekli ödeneğin 2013 yılı İl Özel İdaresi bütçesinden ayrılması önerge ile talep edilmiştir. Komisyonlarımız tarafından yapılan inceleme ve araştırmalar sonunda Düzce’de 165 ilkokul, 105 ortaokul, 36 lise, 20 tane devlet 3 tane de özel anaokulu olmak üzere 23 tane anaokulu toplamda 329 okul bulunmaktadır. Yine yaptığımız bir araştırmaya göre bir özel güvenlikçinin aylık ücreti 1.100 TL civarındadır. Her okula bir özel güvenlikçi aldığımızda 361 bin 900 TL Düzce il özel idaresinin aylık gideri atacaktır. Güvenlikçileri 8 ay çalıştırdığımızda 2 milyon 895 bin 200 TL giderimiz olacaktır. Ayrıca yine yaptığımız inceleme ve araştırmaya göre ilimiz merkez ve ilçelerinde öğrenci ve öğretmen sağlığını etkileyecek hiçbir olguya da rastlanmamıştır. Düzce’de eğitim ve öğretimin salıklı bir şekilde işleyişi devam ederken özel güvenlikçiye 8 ayda 2 milyon 895 bin 200 TL gibi bir rakamın İl Özel İdaremizi olumsuz etkileyeceği görüşünü paylaşıyoruz. Okullara güvenlikçi alımı için 2013 bütçesine ödenek ayrılması komisyonlarımızca da uygun görülmemiştir” dedi.

Reklam
Reklam

Komisyon raporu tartışmalara neden oldu.

Ergin Özensel, önergenin bütçesinin yüksek olacağını bildiklerini belirterek “Bu önerge bilinerek verildi. Pahalı bütçe olacağı biliniyordu. Başka bir kadro ile her okula güvenlikçi verilebilir. Devletimiz bu kadar aciz değil” dedi

Meclis Başkanı Muzaffer Bülbül, “Bütçeye çok büyük bir yük getirecek. Ama başka bir kaynakla giderilebilir mi? Gerçi komisyon raporunda böyle bir şeye ihtiyacın olmadığı söyleniyor” dedi.

İsmail Arslan, “Bu önerge dayatma, diretme olarak verilmedi. Bunun bir yerden başlaması lazım. Bütün okullara güvenlikçi verilsin demiyoruz ki. Biz dedik arkadaşlar okullarda ihtiyaç var. Hizmet satın alınması yönüyle okulların temizlik işe oldu güvenlik neden olmuyor. Bu yıl bir kısım okula verilir her yıl bu sayı arttırılabilir” şeklinde konuştu.

İsmail Akalın, “Belki güvenlikçi ihtiyacı İş-Kur kanalı ile faydalanabiliriz. Bunun için tavsiye kararı alalım İş-Kur tarafından görevlendirme yapılsın” diye konuştu.

Bir meclis üyesinin bazı okullarda güvenlikçi olduğunu belirtmesi üzerine Komisyon Başkanı Hasan Arslan, bunun okul aile birliği tarafından karşılandığını söyledi. Okunan rapor tartışmalar sonucunda meclis üyeleri tarafından oy birliğince onaylandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: