Okullara internetten kayıtta sorun mu var?

ANKARA (ANKA) - Bağımsız Eğitimciler Sendikası (BES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, Milli Eğitim Bakanlığı'nın internetten kayıt sisteminde değişikliğe gitmesi nedeniyle veli ve çocukların mağdur olduğunu söyledi.

BES Genel Başkanı Gürkan Avcı, yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı'nın internetten kayıt sisteminde yaptığı değişikliğin bazı öğrenci velilerini mağdur ettiğini söyleyerek diğer kardeşin aynı okula yazılma hakkının kaldırıldığını kaydetti. Velilerin çocuklarını işyerlerine yakın okullara kaydettirmesinin de artık yasaklandığını açıklayan Avcı, çocuklarını evlerinden uzak bir şehirde veya semtte okutmak durumunda olan veya çocuğunu çalıştığı işyerine yakın bir okula göndermek zorunda olan anne babaların tamamen mağdur olduğunu ifade etti.

Reklam
Reklam

Bu uygulamayla; fiziki olanakları gelişmiş, tam donanımlı, varlıklı semt okullarında yalnızca zengin aile çocuklarının eğitim almasının sağlandığını savunan Avcı, eğitimde fırsat eşitliği ilkesinin çiğnendiğini kaydetti. Bir çok velinin, internet üzerinden kayıt yaptırdıktan sonra ikametgah belgesinin yeterli görülmediğini belirten Avcı, velilerin elektrik ve su faturasının da istenmesi yüzünden "isyanları oynadığını" belirtti.

MEB'in kayıtlar öncesinde yayınladığı kılavuzda getirdiği bazı kuralların velilerin tepkisine neden olduğunu da kaydeden Avcı, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile Bakanlığa şikayet yağdığını, velilerin bir an önce sistemin değiştirilmesini istediğini söyledi. Avcı, "Velilerin, iş yerlerine yakın okullara çocuklarını kaydettirme olanağına devam edilmesi gerekiyor. Veliler, iş çıkışında kendilerine yakın bir okuldan çocuklarını alamayacaklar bu ciddi bir sıkıntı yaratıyor. Milli Eğitim Bakanı Sayın Nimet Çubukçu'nun yaşanan bu sıkıntıya kayıtsız kalmayacağını ve bu soruna ivediyle bir çözüm bulacağına inanıyorum" dedi.

Reklam
Reklam