Okullarda dergi vurgunu

BURSA (İHA) - Hükümet ders kitaplarını ücretsiz dağıtırken, bazı okullarda öğrencilere dergi alımının zorunlu hale getirilmesi velilerin tepkisine neden oldu.

Bursa'nın Gemlik İlçesi'nde Şükrü Şenol İlköğretim Okulu'nun dışındaki tüm ilköğretim okullarında uygulanan ve ilk 5 sınıfı kapsayan uygulamada okul yöneticileri ve öğretmenlerin yönlendirmesi ile öğrencilerin dergilere abone yapıldığını belirten veliler, "Aylık 10 ile 12 milyon lira arasında dergi parası isteniyor. Okul yönetimleri dergi firmalarıyla özel anlaşmalar imzalıyor. Hiç bir yetkili de buna önlem almıyor" şeklinde tepki gösterdiler.

Reklam
Reklam

Öğrenci velileri, öğretmenlerin de bu dergilerden ders vererek, bu oyuna alet olduklarını dile getirdiler. İlçe genelinde 8 bin civarında ilkokul öğrencisinin bulunduğuna dikkat çeken Ali Uysal isimli veli, "Toplanan paralar trilyonları buluyor. Devlet ücretsiz kitap veriyor, başkaları ise bunun rantından yararlanıyor. Milli Eğitim Müdürü Reşat Kumbasar'dan bu haksızlığı durdurmasını istiyoruz" dedi.