Okullarda elektronik kitap dönemi

ANKARA (A.A) - Milli Eğitim Bakanlığı(MEB), Başkentteki 3 ilköğretim okulunda, öğrencilerin daha fazla üretmesini ve teknolojinin yaygınlaşmasını sağlayacak aktif bir sanal eğitimin gelişebilmesi için "elektronik kitap"uygulaması başlattı.

MEB Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Nizami Aktürk, elektronik kitap ile ilgili çalışmaların yaklaşık 2 yıl önce, daha az ağacın kesilerek çevreye yararlı olmak amacıyla başlatıldığını söyledi.Elektronik kitap uygulamasının çeşitli ülkelerde olduğuna işaret eden Aktürk, uygulamanın Türkiye'de de başlatılması için çeşitli yazılım şirketleriyle görüşülmesinin ardından başkentteki 3 ilköğretim okulunda pilot uygulamaya geçildiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Aktürk, uygulamaların birbirinden farklı içerikte olduğunu, çalışmanın "classmate bilgisayar" ile İskitler Evliya Çelebi İlköğretim, "notebook" ile Sincan Plevne İlköğretim ve "e-book" ile Sincan Korkut Ata İlköğretim okullarında yapıldığını anlattı.

Elektronik kitabın, "pdf formatı"nda olup, normal kitap gibi okunduğunu belirten Aktürk, gereken yerlere öğrencinin not da alabildiğini söyledi. Aktürk, ilköğretim 4 ve 5. sınıfları kapsayan pilot uygulamanın 1 yıl süreceğini, alınan raporlara göre uzatılabileceğini belirterek, "Arada aldığım raporlar çok pozitif. Öğrencilerin bilgi seviyelerinde ciddi manada ilerleme var deniyor" diye konuştu.

İçindeki animasyonlarla öğrencilerin ders konusunu daha iyi anlaması amaçlanan elektronik kitapta ayrıca, öğrencilerin not alabilecekleri bir sayfa bulunuyor. Kitap, dokunmatik ekran kalemiyle kullanılıyor.

Öğrencilere Türkçe sözlük, oyun oynama, müzik dinleme imkanı da sunan kitapta ayrıca öğrencilerin beğenisi dikkate alınarak yüklenen Ceza'nın, Barış Manço'nun ve Eurovision şarkılarının videoları da yer alıyor.

Reklam
Reklam