Okullarda gazete okuma köşesi kurulması isteniyor

Basın İlan Kurumu (BİK) Manisa Şube Müdürü Kenan Tokgöz, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Şerafettin...

Basın İlan Kurumu (BİK) Manisa Şube Müdürü Kenan Tokgöz, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Şerafettin Yel’den, okullarda gazete okuma köşeleri oluşturulması talebinde bulundu. Müdür Vekili Yel, Tokgöz’ü ziyaret ederek görevinde başarılar diledi.
Ziyarette konuşan Tokgöz, Manisa’da yayın yapan yerel gazetelere gitme fırsatı bulduğunu, yerel gazetelerin okunmama ve tiraj problemleri olduğu izlenimi edindiğini söyledi. Türk toplumunun kitap ve gazete okuma konusunda sıkıntısı bulunduğunu dile getiren BİK Şube Müdürü Tokgöz, “Çok okuyan bir toplum değiliz. Okullarımızda gazete okuma köşeleri oluşturabiliriz. Böylece öğrencilerimizin daha çok okumasını sağlarız. Manisa’da 10 tane yerel gazete var ama yeterli değil. Gazetelerin maddi imkanları artırılmalı, çalışanların şartları iyileştirilmeli. Bizde bunlara yardımcı olmaya çalışıyoruz.” dedi.
Şerafettin Yel de Tokgöz’ün talebini değerlendireceklerini söyledi. Manisa’da büyük bir potansiyel olduğunu dile getirerek, “İlimizde 251 bin öğrenci var. Manisa büyük bir il, her aile mutlaka eğitimin içinde. Güçlü bir idareci kadrosu da var. Manisa’yı eğitimde daha başarılı hale getirmek için çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz