Okullarda Karne Heyecanı

BİLECİK (AA) - Bilecik'te, zihinsel engelli çocuklara hizmet verilen Özel Eğitim Mesleki Eğitim Okulunda düzenlenen törende, öğrencilere karneleri verildi.

Bilecik'te, zihinsel engelli çocuklara hizmet verilen Özel Eğitim Mesleki Eğitim Okulunda düzenlenen törende, öğrencilere karneleri verildi. Takdir ve teşekkür belgeleriyle karnelerini alan öğrencilerin büyük bölümü sevinirken bazıları ise öğretmenlerinden ayrılmanın üzüntüsüyle gözyaşlarına hakim olamadı. Öğrenciler, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından velileriyle okuldan ayrıldı. Okul Müdürü Şahgarip Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentteki 6 zihinsel engelli okulunun tek binada toplandığını söyledi. Öğrencilerle velilerinin iyi bir tatil dönemi geçirmesini temenni eden Doğan, 80 çocuğa hizmet verdiklerini anlattı. Okulda bazı dallarda atölye çalışmalarıyla öğrencilerin meslek edinmesi ve gelişimlerine katkı sağladıklarını dile getiren Doğan, şöyle konuştu: "Hafif düzey zihinsel engelli öğrencilerimizin devam ettiği ilkokul ve ortaokulda normal ilkokul ve ortaokul müfredatını uyguluyoruz. '3'üncü kademe' dediğimiz Mesleki Eğitim Merkezimizde ise kendi müfredatımızı uyguluyoruz. Burada daha çok atölye ağırlıklı dersler veriliyor. Çocuklarımızı mesleğe hazırlıyoruz. Ağır düzey zihinsel engelli öğrencilerimizin, temel ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde yetişmesi için eğitim veriyoruz. Öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Onların gözlerinden öperek iyi bir tatil diliyorum. Velilerimizin de çocuklarıyla ilgilenmesini, iki hafta onlarla doya doya vakit geçirmesini, onların isteklerine kulak vermesini diliyorum."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz