Okullarda Karne Sevinci

Kahramanmaraş’ta eğitim-öğretim yılının tamamlanmasıyla birlikte 253 bin 596 öğrenci karne alarak tatile çıktı. Okullarda karne...

Kahramanmaraş’ta eğitim-öğretim yılının tamamlanmasıyla birlikte 253 bin 596 öğrenci karne alarak tatile çıktı. Okullarda karne dağıtan Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, öğrencilere nasihatlerde bulunup, tatillerini en iyi şekilde geçirmelerini istedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan’la birlikte okulları dolaşan Vali Kocatepe, öğrencilerin karne sevincine ortak oldu. İlk olarak Egemenlik İlköğretim Okulu’na gelen Kocatepe, burada sınıfları ziyaret edip, karne dağıttı. Öğrencileri ve öğretmenleri kutlayan Vali Kocatepe, yeni eğitim öğretim yılına da heyecan ve şevkle başlayacaklarını ifade etti.

Reklam
Reklam

Öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Kocatepe, “Yeni yılda da Kahramanmaraş’taki öğrencilerimizin başarılarının daha iyi olması, ilimiz genel başarısının daha iyi olması için el birliğiyle çalışacağız. Ben öğrencilerimize iyi tatiller diliyorum. Bu tatil dönemini iyi değerlendirsinler. Sadece tatil yapmasınlar, dinlensinler ama mutlaka kitap okusunlar. Bilgisayarla çok vakit geçirmesinler. Çünkü bilginin esası, kaynağı kitaplardadır. Bilgiyi doğrudan birinci kaynaktan almaya çalışsınlar. Velilerimize de öğrencilerimizin iyi bir tatil dönemi geçirmeleri için fırsat tanımalarını diliyorum” diye konuştu.

Kahramanmaraş’ta derslik sayısının artırılması için de büyük gayret gösterdiklerini dile getiren Kocatepe, hayırsever işadamları, il özel idaresi kaynakları ve bakanlık imkanlarıyla azami ölçüde derslik yaptıklarını ifade etti. 2013 yılına 76 milyon TL’lik bir yatırım programıyla girdiklerini anımsatan Kocatepe, şöyle konuştu:

“3 yıldır azami sayıda derslik yapmaya gayret ettik ve bunun semerelerini almaya başladık. Bu yıl itibariyle devam eden bin 773 derslik inşaatımız var. Bunlardan bir kısmı tamamlandı, bir kısmı tamamlanmak üzere. Ama 2014-2015 eğitim öğretim yılına çok daha rahat sınıf mevcutlarıyla, çok daha rahat okullarla başlamayı planlıyoruz. Bu yıl özellikle eğitim öğretime yaptığımız yatırımlarda zirveye çıkmış olacağız. Çünkü bu sene yaptığımız program, cumhuriyet tarihinde Kahramanmaraş’ta yapılan planların en üstünde,. Rekor seviyede okulu kapsıyor. Bu yıl programa aldığımız 54 okul inşaatımız var. Toplam 76 milyonluk bir programla 2013 yılına girdik. İnşallah gelecek yıl hem yeni okullarla, hem yeni branşlarla eğitime başlayacağız.”

Reklam
Reklam

- ENGELLİ SPORCUNUN KARNE SEVİNCİ

Öte yandan Vali Kocatepe, sınıfını başarıyla geçen engelli sporcu ve öğrenci Sevilay Öztürk’ün de karnesini verdi. Sevilay’a şefkatle sarılan ve ondan büyük başarılar beklediklerini ifade eden Kocatepe, “Sevilay bizim olimpiyat sporcumuz. Bu yıl dördüncü sınıfı bitiriyor. Gelecek yıl ortaokula başlayacak ve abla olacak. Onun sporculuğu devam ediyor. Yüzme dalında bizim Paralimpik Olimpiyat sporcusu adayımız. İnşallah o da Beytullah abisi gibi, Özlem ablası gibi Kahramanmaraş’ımızı ve ülkemizi olimpiyatlarda temsil edecek. Hepimizin yüzünü güldürecek” ifadelerini kullandı.

Vali Kocatepe, okuldan ayrıldığı esnada karşılaştığı bir öğretmene de sigarayı bıraktırdı. Öğretmenin hem sigara paketini hem de çakmağını alan Kocatepe, sigarayı bırakma konusundu da söz aldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: