Okullarda Kıyafet Serbestliği

CHP Eskişehir İl Başkan Yardımcısı Mehtap Şenol, okullarda kıyafet serbestliği uygulamasına ilişkin, "Çocuklarının isteklerini yerine getiremeyen ailelerle çocukların çatışmasının kaçınılmazdır"

CHP Eskişehir İl Başkan Yardımcısı Mehtap Şenol, okullarda kıyafet serbestliği uygulamasına ilişkin, "Çocuklarının isteklerini yerine getiremeyen ailelerle çocukların çatışmasının kaçınılmazdır" dedi.

Şenol, partisinin Eskişehir İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı okullardaki öğrencilerin kıyafetleriyle ilgili yönetmeliğin kaldırıldığını söyledi.

Çocukların kişilik gelişimlerinin, temel eğitim aldığı yıllarda tamamlandığını ve bu dönemlerde yaşayacakları psikolojik sıkıntıların gelecekte çocukları için telafisinin mümkün olamayacağını savunan Şenol, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Türkiye'nin sosyal yapısı ve ekonomik durumu ortadadır. Halkımızın büyük bir bölümü yoksulluk sınırının altında yaşamaktadır. Ailelerin gelir düzeyi ve şartlarına göre alınan serbest kıyafetlerle okula gelen, aynı ortamı paylaşan çocuklar arasındaki farklılıklar belirgin bir şekilde ortaya çıkacaktır. Çocuklarının isteklerini yerine getiremeyen ailelerle çocukların çatışmasının kaçınılmazdır."

Muhabir: Fatih Doğan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: