"Okullarda Kuru Meyve Dağıtılsın" Talebi

İZMİR (A.A) - Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Öz, okullarda haftada bir gün küçük

İZMİR (A.A) - Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Öz, okullarda haftada bir gün küçük paketler halinde kuru meyve dağıtılmasını istediklerini bildirdi.

Öz, Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği 2012 Yılı Olağan Mali Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, yurt dışı tanıtımının yanı sıra, iç tanıtıma da yönelmek istediklerini belirtti.

Tanıtım konusunda, Sağlık Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak proje yürütülmesine yönelik çalışma başlattıklarını ifade eden Öz, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Süt kampanyasında olduğu gibi, çocuklarımıza okullarda küçük paketlerde haftada bir gün kuru meyve dağıtımı yapılmasını istiyoruz. Devlet desteğiyle besleyici ve sağlıklı ürünlerimizin tüketimini arttırmak niyetindeyiz. Yeni ve sağlıklı bir tüketici nesil oluşmasına katkı sağlamaktır."

Kuru meyve ihracatının, 2012'de miktar bazında yüzde 8,8 oranında artarak 1,4 milyar dolar olarak gerçekleştiğini vurgulayan Öz, 2013'ün ilk üç ayında kaydedilen kuru meyve ihracatının, bir önceki yılın aynı dönemine göre, miktar bazında yüzde 20,7, değer bazında da yüzde 10,5 arttığını söyledi.

Öz, ihracatta en fazla artışın, yüzde 444 ile kuru incir, yüzde 114 ile elma kurusu, yüzde 65 ile kuru erikte gerçekleştiğini ifade etti.

Muhabir: Ali Rıza Karasu / Zeynep Hoşgörür

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz