Okullarda Serbest Kıyafet Kararı Küçük Atölyeleri Vurdu

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, okullarda serbest kıyafet kararı üniforma satan esnafı kara kara düşündürüyor.Ayvalık’ta Milli Eğitim...

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, okullarda serbest kıyafet kararı üniforma satan esnafı kara kara düşündürüyor.

Ayvalık’ta Milli Eğitim Bakanlığı’nın aldığı kararla birlikte ellerinde oldukça yüklü miktarda mal kaldığını belirten küçük atölye sahipleriyle ve esnaflar, kendileriyle birlikte okul kıyafet üreten sanayiciler için en az 3-4 yıllık bir uyum süresine ihtiyaç olduğunu söyledi. Ayvalık’ta okul kıyafeti üretici ve satıcıları, okullarda serbest kıyafet uygulaması kararıyla ellerinde yüzlerce okul kıyafeti kaldığını, ülke genelinde okul kıyafetine yönelik faaliyet gösteren binlerce insanın mağdur olacağını kaydetti.

Reklam
Reklam

Ayvalık’ta 52 yıldır konfeksiyon imalatıyla uğraşan ve son 10 yıldır okul kıyafeti sektöründe faaliyet gösteren Halit Lale ile aynı sektörde faaliyet gösteren oğlu Adem Lale, Türkiye genelindeki okul kıyafeti üreten büyük firmaların yanı sıra bu firmaların tedarikçisi olan onlarca tekstil atölyesi ve satış yapılan yüzlerce işyeri bulunduğuna dikkat çekerek, "2013 hatta 2014 yılına ait siparişleri almıştık. Bununla beraber elimizde avucumuzda ne var ne yoksa bu siparişleri karşılamak için yatırım yaparken, öte yandan da oldukça yüksek miktarda borçlanmıştık. Milli Eğitim Bakanlığı’nın aldığı bu kararla her şey alabora oldu” ifadelerini kullandı.

Lale, bakanlığın bu uygulamayı hayata geçirmesiyle birlikte ülke genelinde binlerce işyerinin kapanma noktasına geleceğinden endişeli olduklarını söyledi. Çin'in Türkiye'de giremediği tek sektörün okul kıyafeti üretimi olduğunu savunan Adem Lale ise, uygulama ile yerli üreticilerin mağdur olacağını savunarak, alınan kararın hayata geçirilmesi için sektöre en az 3-4 yıllık bir süre tanınması gerektiğinin altını çizdi.

Reklam
Reklam

Ellerinde en az 350-400 bin liralık okul kıyafetinin kaldığını kaydeden Adem Lale, “Elimizdeki tüm kıyafetler ilçemizdeki okulların amblem ve isimlerinden oluşan logoları taşımaktadır. Karar bu haliyle uygulanacak olursa, bu kıyafetlerin hiç birini piyasada satabilme şansımız olmayacak ve bunca mal çöpe atılmak zorunda kalacaktır” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: