Okullardaki süt dağıtımı

Giresun'da 30 ilköğretim öğrencisi, "Okul Sütü Programı" kapsamında dağıtılan sütten içtikten sonra karın ağrısı şikayetiyle hastaneye götürüldü.

Giresun'da 30 ilköğretim öğrencisi, "Okul Sütü Programı" kapsamında dağıtılan sütten içtikten sonra karın ağrısı şikayetiyle hastaneye götürüldü.

Gazipaşa ile Mustafa Kemal ilköğretim okullarında eğitim gören 30 öğrenci, dağıtılan sütü içtikten sonra karın ağrısı şikayetleri üzerine öğretmenleri tarafından Giresun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne kaldırıldı.

Başhekim Yücel Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilerin ciddi bir durumlarının olmadığını belirtti.

Özdemir, öğrencilerin sadece karın ağrısı olduğunu, gıda zehirlenmesi belirtisi gösteren bir durumun söz konusu olmadığını ifade ederek, "Öğrencilerimiz genellikle hafif karın ağrısı şikayetleriyle başvurdular. Ağrısı biraz fazla olan çocuklarımızı takip ediyoruz. Şu ana kadar gıda zehirlenmesi belirtisi gösteren bir başvuru yok. Bundan sonra da başvuruları değerlendirmeye devam edeceğiz. Acil serviste çalışanları takviye yaptık" dedi.

Reklam
Reklam

Öğrencilerin süt içme sonrası karın ağrısı yaşamasının alerjik bir durum olabileceğini vurgulayan Özdemir, "Bu durum 'laktoz intoleransı' dediğimiz süt içmeye alışık olmayan çocukların yaşadığı sütü sindirememe problemi olabilir. Bir de bunların dışında gıda zehirlenmesi olabilir. Şu an için sütlerle ilgili yorum yapacak bir bilgiye sahip değiliz" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: