Okullardaki süt dağıtımı

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, süt dağıtımı sonrası problem çıkan okullardan aldıkları numuneleri laboratuvarda incelettirdiklerini, inceleme sonucunda herhangi bir problem

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, süt dağıtımı sonrası problem çıkan okullardan aldıkları numuneleri laboratuvarda incelettirdiklerini, inceleme sonucunda herhangi bir problem olmadığının anlaşıldığını bildirdi.

Doğan, okullardaki süt dağıtımıyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, programın ilk gününde çocukların bir miktar etkilenmelerle karşı karşıya kaldığını belirtti.

"UHT sütü ilk kez deneyen çocuklar vardı belki aralarında, sütten etkilendiler" diyen Doğan, bu durumdaki çocukların sağlık kuruluşlarına müracaat ettiklerini ifade etti. Proje gereği zaten sütten numuneler alıp laboratuvarlarda kontrol ettirdiklerini anlatan Doğan, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Problem çıkan okullardan aldığımız numuneleri de laboratuvarda incelettirdik ve incelemede her hangi bir problem olmadığı anlaşıldı. Anlaşıldı ki çocuklarımızda süte karşı vücut tepki vermiş. Zaten sağlık kuruluşlarımız da bu gerçeği teyit ettiler, şu anda bir kaç çocuğumuz dışında, hastanelere müracaat edip de kontrol altında tutulan çocuk kalmadı. Hepsi evlerine gönderildiler. Bir kaç çocuğumuz kendi özel durumları nedeniyle tıbbi tedavilerine devam ediyoruz. Bu süte ilişkin bugün karşılaşılan problemler bir kaç gün sonra normale döner, çocuklarımızın vücutları süte alışır. Çocuklar bir kaç gün sonra bu yaşananları unutur. Ancak şunu ifade etmemiz lazım ki bu proje sağlıklı nesiller açısından son derece gerçekçi bir projedir ve uygulanmaya devam edilmelidir. Nitekim biz de projenin ikinci gününde sabahçı ve öğlenci gruplara süt dağıtmaya devam ettik."

-"UHT sütler için soğuk zincire gerek yok"-

Ayrıca UHT sütün özelliği gereği bir dayanma süresi olduğunu ifade eden Vali Doğan, "Oda sıcaklığında bekletilme süresi var. Dolayısıyla bu sütler için bir soğuk zincir oluşturmaya gerek yok. Okullarda bu sütlerin muhafazası için bir soğuk hava alanı yapmaya gerek yok. Oda sıcaklığında, uygun ve hijyenik koşullarda muhafaza edilmesi kafidir. Ortada sütlerin sıhhatti ile ilgili bir problem bulunmamaktadır, sadece çocuklarımızın vücutlarının bu süte verdiği tepkiyle ilgili bir durum söz konusudur. O da bir kaç gün içinde aşılacaktır, her şey normale dönecektir diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: