"Okullardaki süt dağıtımı"

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, okullardaki süt dağıtımına ilişkin, "Bu sütleri arzu eden içmelidir. Süt öğrencinin

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, okullardaki süt dağıtımına ilişkin, "Bu sütleri arzu eden içmelidir. Süt öğrencinin önüne sunulsun, arzu eden içsin, arzu etmeyen içmesin" dedi.

Üstün, AA muhabirine okullardaki süt dağıtımında bazı öğrencilerin mide bulantısı gibi rahatsızlıklar yaşadığını belirterek, bu doğrultuda bazı öğrencilerin bu sütleri içmemesi gerektiğini anlattı.

Süt dağıtımının uzun yılardır talep edilen bir şey olduğunu ifade eden Üstün, "Bu süt dağıtımları başlangıç itibarıyla gerçekten sevindirici bir şey. Biz 10 yıldan beri milletvekilliği yapıyoruz ve tarım sektörü bunu çok kez talep ediyordu. Eğitim sektörü de talep ediyordu yani öğrenciler de istiyordu. Şimdi bu talep yerine gelmiş durumdadır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Üstün, süt dağıtımlarının ilk gününde bazı sorunların oluşmasının muhtemel bir şey olduğuna dikkati çekerek, bu sorunların ileri süreçte ortadan kalkacağını savundu.

Türkiye'de çok sayıda ilkokul öğrencisinin bulunduğuna işaret eden Üstün, "Bunların tamamına aynı günde süt verilmesiyle birtakım sıkıntıların çıkacağı muhtemeldi. Çok şükür bu sıkıntılar, mide bulantısı gibi ufak olaylarla sınırlı kaldı. Herkesin bir alerjisi olabilir. Yani farklı farklı ürünlere alerjisi olabilir" ifadelerini kullandı.

-"Sütü istemeyen içmesin"

Üstün, her insanın bazı gıdalara karşı alerjisi bulunduğuna işaret ederek, süte karşı alerjisi olan ya da süt içmekten hoşlanmayan çocukların bu sütleri içmemesi gerektiğine vurgu yaptı.

Süt dağıtımının takdir edilmesi gereken bir uygulama olduğun belirten Üstün, şöyle devam etti:

"Çocuklarımızın hangilerinin neye karşı alerjisi olduğu tespit edilmelidir. Arzu eden bu sütü içmelidir yani istemeyen içmez ama bu bir başlangıçtı. İleri adım olarak bunu görüyoruz. Hem süt fiyatlarını revüle etmesi hem de çocuklarımızın gelişimi açısından önemli olması hasebiyle takdir edilecek bir durum. Bunu desteklenecek bir durum olarak görüyoruz. İnşallah bu ufak tefek sorunlar da giderilecektir."

Reklam
Reklam

Üstün, sonraki günlerde öğrencilerin süte karşı alerjisinin bulunup bulunmadığına ilişkin incelemelerin sonuçlanacağına dikkati çekerek, bu şekilde sorunların giderileceğini söyledi.

Sütten hoşlanmayan öğrenciye başka ürünlerin verilmesi gerektiğini savunan Üstün, "Tabii bu sütleri arzu eden içmelidir. Süt öğrencinin önüne sunulsun, arzu eden içsin, arzu etmeyen içmesin. Zaten ileriki günlerde hangi çocuğa neyin zararlı olduğu ortaya çıkacaktır. Çocuklar kendisine dokunuyorsa sütü içmesin. Bu çocuklara meyvesuyu ya da meyve dağıtılabilir. Önemli olan genel yaklaşımdır ve ben bu uygulamayı başarılı buluyorum."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: