Okullardan 173 Ton Atık Pil Toplandı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, düzenlediği kampanyalarla okullardan 173 ton atık pil topladı. Çevre ve Şehircilik...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, düzenlediği kampanyalarla okullardan 173 ton atık pil topladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği ile birlikte yürütülen eğitim çalışmaları atık pillerin toplanmasında meyvelerini vermeye başladı. Bakanlık, 2012 yılının ilk 6 ayında 51 eğitim konferansı düzenledi. Mersin ve Diyarbakır dışında 14 büyükşehir belediyesi, 40 il belediyesi ve 4 ilçe belediyesinde okul kampanyaları düzenledi. Bu eğitimlerde özellikle pillerin türleri ve kullanım yerleri, atık pilin oluşturduğu çevre kirliliği, atık pil toplama sistemi, atık pillerin bertaraf/geri dönüşüm yöntemleri ile Avrupa Birliğindeki uygulamaları anlatıldı.

Reklam
Reklam

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ayrıca okul kampanyalarını, eğitim konferanslarını ödüllerle destekledi. Düzenlenen yarışmalar sonucunda; 1. olan okullara masa tenisi masası, 2. olan okullara satranç eğitim panosu ve satranç takımları, 3. olan okullara spor seti (futbol, voleybol, basketbol topu, kaleci eldiveni, antreman yeleği) hediye edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: