Okulların Açılmasına En Çok Onlar Seviniyor

Seçmeli dersler ve yeni eğitim sistemi tartışmaları Türkiye gündemindeki yerini korurken, önümüzdeki hafta yeni eğitim...

Seçmeli dersler ve yeni eğitim sistemi tartışmaları Türkiye gündemindeki yerini korurken, önümüzdeki hafta yeni eğitim ve öğretim döneminin başlayacak olmasına en çok Doğu ve Güneydoğu illerinde yaz tatilini çobanlık yaparak geçiren öğrenciler seviniyor.

Tatillerini ailelerine yardım etmek amacıyla çobanlık yaparak geçiren öğrenciler okulların açılmasını dört gözle bekliyor. Okullarına yeniden kavuşmanın sevincini yaşacak olan Bitlis ve ilçelerindeki çoban öğrenciler, Pazartesi günü başlayacak olan okullar öncesi son defa dağa çıkacak asıl çobanlara görev teslimi yaptı.

Reklam
Reklam

Üç aylık çobanlık görevini başarıyla tamamladığını belirten Aydın Çelik, bugün itibariyle görev teslimi yaptığını ve hafta sonu okul alışverişini yaparak okula başlayacağını söyledi. Okuluna ve arkadaşlarına kavuşma sevincinin yanında kendisi için tatilin de yeni başladığına vurgu yapan Çelik, “Üç aylık görevimizi başarıyla tamamladık ve bugün itibariyle görev teslimi yaptık. Hafta sonu okul alışverişi yaparak, hafta başında da okulumuza başlayacağız bu yüzden çok mutluyum. Uzun ve yorucu yaz döneminde tatil yapma şansımız olmadı. Ama okullar açıldığında hem arkadaşlarımıza ve okulumuza kavuşmuş olacağız, hem de hafta sonlarında tatil yapacağız” diye konuştu.

Çoban öğrencilerden Osman Çetin ise, “Bu yıl liseye geçtim. Tatilde de çobanlık yaparak aileme yardımcı oldum. Tatil bitti diyemeyeceğim, çünkü bizim için tatil yeni başlıyor. İnşallah iyi bir eğitim ve öğretim dönemi geçireceğimize inanıyorum” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: