Okulun çatısı kantinin üzerine çöktü; 1 ölü, 6 yaralı

DENİZLİ’de saatteki hızı 60 kilometreye ulaşan lodos nedeniyle Hacı Ahmet Paralı İlköğretim Okulu’nun çatısının bir bölümü

DENİZLİ’de saatteki hızı 60 kilometreye ulaşan lodos nedeniyle Hacı Ahmet Paralı İlköğretim Okulu’nun çatısının bir bölümü, öğrencilerin derste olduğu sırada yandaki kantinin üzerine devrildi. Olaydan sonra okulda büyük panik yaşanırken, çok sayıda itfaiye, sağlık, polis ve kurtarma ekibi gönderildi. Olayı öğrenen aileler de okula koştu. Olay sırasında kantinde çalışan 34 yaşındaki Kamile Öztürkmen yaşamını yitirirken, 1′i çocuk 6 kişi yaralandı.

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ndeki Hacı Ahmet Paralı İlkokulu’nun çatısının yan duvarı şiddetli lodos nedeniyle bugün saat 15.15 sıralarında, yandaki kantinin üzerine devrildi. Bu sırada kantinde bulunan Kamile Öztürkmen (34), Soner Karakurt (33), eşi Nergis Karakurt (29), kızı Eylül Karakurt (3), Mehmet Aygün, Ayça Irmak ve Yağmur Zeybek yaralandı.

Reklam
Reklam

BÜYÜK PANİK YAŞANDI
Öğrencilerin derste olduğu sırada meydana gelen olay nedeniyle büyük panik yaşanırken, okula çok sayıda itfaiye, sağlık, arama-kurtarma ve polis ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri, enkazın altında kalan 4 kişiyi çıkardı. Bu sırada diğer görevliler de öğrencileri okuldan tahliye etti. Toplam 7 yaralı, ambulanslarla Servergazi ve Denizli Devlet hastanelerine kaldırıldı. Çatının diğer yan duvarı da itfaiye aracının üzerine devrildi. İtfaiyenin merdivenli aracı zarar gördü.

OKUL BOŞALTILDI

Çatının diğer kısımlarının uçması ihtimali üzerine okul ve bahçesi boşaltıldı. Olayı duyan aileler panikle okula koştu. Anaokulu öğrencileri, okuldan bir süre çıkarılmadı. Okula gelen anne ve babalara çocukları teslim edilirken, bazı çocuklar da itfaiye ve polis ekipleri tarafından okuldan çıkarıldı. Bazı anneler sinir krizi geçirdi. Polisler sakinleştirmeye çalıştı. Okulda eğitime ara verildi.

HASTANEDE ÖLDÜ

Hastaneye kaldırılan yaralılardan kantin çalışanı Kamile Öztürkmen, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Diğer yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. Bu arada Soner Karakurt ve eşinin, Kamile Öztürkmen’e yardım için kantinde bulunduğu bildirildi.

Reklam
Reklam

FACİADAN DÖNÜLDÜ

Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, “Şiddetli lodos nedeniyle okulun çatısı kantinin üzerine devrilmiş, öğrencilerin olay sırasında derste olması büyük bir facianın önüne geçti” dedi.

6 BİNANIN DAHA ÇATISI UÇTU

Bu arada kent merkezinde İlbade, Esentepe, Selçukbey, 1200 Evler ve Bereketler Mahalleri’nde 6 binanın çatısının uçtuğu, ilk belirlemelere göre ölen ya da yaralananın olmadığı bildirildi.

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: