Okuma salonları bu yıl Gaziantep’te 9 bin öğrenciyle başarıya koşacak

Gaziantep’in merkez ve ilçelerinde faaliyet gösteren toplam 27 okuma salonu, 2011-2012 eğitim öğretim dönemine yaklaşık...

Gaziantep’in merkez ve ilçelerinde faaliyet gösteren toplam 27 okuma salonu, 2011-2012 eğitim öğretim dönemine yaklaşık 9 bin öğrenciyle başlangıç yaptı. Maddi durumu iyi olmayan ailelerin başarılı çocuklarının gittiği bu eğitim yuvaları, yeni dönemde başarıyı daha da artırmayı planlıyor.
İhtiyaç sahibi ailelerin başarılı çocuklarına kapılarını açan okuma salonları, bugüne kadar birçok başarıya imza attı. Özellikle SBS’ ye girecek 8’nci sınıf öğrencilerinin yüzde 72 başarı sağladığı bu eğitim yuvalarında, her yıl başarı bir önceki döneme göre artarak devam ediyor.
Geçtiğimiz yıl 7 bin öğrencisi olan bu yıl da 9 bin rakamına ulaşan okuma salonlarına Şehitkâmil Belediyesi de büyük destek verdi. Okuma salonlarının 11’ini bünyesine alarak etüt merkezi haline dönüştüren belediye, başarılı öğrencilerin, gelecekte daha iyi noktalara gelebilmesi için çaba sarf ediyor. Merkez ve ilçelerde toplam 27 tane bulunan bu eğitim merkezlerindeki yılki öğrencilerin geçtiğimiz yıllarda gösterilen başarıyı daha da yukarılara çıkarması bekleniyor.
Öğrencilerin, gerek ders gerekse sosyal problemleriyle ilgilendiklerini ve bunun da başarıyı kendiliğinden getirdiğini söyleyen Karacaoğlan Etüt Merkezi Müdürü Medet Korkmaz, “Buraya dershaneye gidemeyen, ailesinin maddi imkânı yerinde olmayan başarılı öğrenciler geliyor. Sıcak eğitim yuvalarımızda, hem ödevlerini yapıyorlar hem de kendilerini geliştirme yönünde sosyal içerikli faaliyetlerimize katılıyorlar. Bizim de kendilerine verdiğimiz destekle, okullarında daha başarılı bireyler haline geliyorlar. " dedi.
Geçen SBS'de yüzde 72 oranında başarı sağladıklarını kaydeden Korkmaz, "Biz, bu rakamın, hem bu dönem hem de önümüzdeki yıllarda katlanarak devam edeceği ümidini taşıyoruz. Bu okuma salonlarımıza desteğini hiçbir zaman esirgemeyen hayırsever vatandaşlarımızla Şehitkâmil Belediyesi’ne de hizmetlerinden ötürü çok teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz