Okuma salonları büyük bir sosyal sorumluluk yerine getiriyor

Türkiye Dernekler Dairesi Başkanı Mustafa Yardımcı, Ufuk Okuma Salonları'nın büyük bir sosyal sorumluluğu yerine getirdiğini...

Türkiye Dernekler Dairesi Başkanı Mustafa Yardımcı, Ufuk Okuma Salonları'nın büyük bir sosyal sorumluluğu yerine getirdiğini belirtti.

Yardımcı, Vali Yardımcısı Hüseyin Parlak, Akdeniz Kaymakamı Zeki Aslan, İl Dernekler Müdürü Turgay Esen ile birlikte Mersin Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti. Heyet, derneğin merkezinde bulunan Ufuk Okuma Salonu Burak Şubesi’nde incelemelerde bulundu.

Türkiye Dernekler Dairesi Başkanı Mustafa Yardımcı, derneklerin vatandaş ile devlet arasında bir köprü vazifesi gördüğünü kaydetti. Ziyarette Mersin-Der bünyesindeki okuma salonlarının bu vazifeyi yerine getirdiğini gördüğünü ifade eden Yardımcı, bu faaliyetler derneğin çok büyük bir sosyal sorumluluğu yerine getirdiğini göstermesi açısından önemli olduğunu ifade etti.

Reklam
Reklam

Mersin Vali Yardımcısı Hüseyin Parlak ise konuşmasına faaliyetlerde emeği geçenlere teşekkür ederek başladı. Bu tür faaliyetlerin artarak devam etmesini isteyen Parlak, sunum sırasında Okuma Salonları'nın 2011 SBS başarısının yüzde 74 olduğunu öğrenince başarının sevindirici olduğunu belirtti.
Akdeniz Kaymakamı Zeki Aslan da Mersin-Der ve Ufuk Okuma Salonları'nın güzel faaliyetlerini yakından takip ettiklerini söyledi.

İl Dernekler Müdürü Turgay Esen ise 2011 ‘de Mersin’de proje alan tek derneğin Mersin-Der olduğunu kaydetti.

Derneğin faaliyetleri hakkında sunum yapan Başkan Şahin Mirici de Mersin’in kenar mahallelerinde 2007 yılından beri faaliyetlerini sürdürdüklerini söyledi. Çukurova Kalkınma Ajansı'nın Eğitime Destek ve Sosyal Gelişim Projesi, Kalkınma Bakanlığı Mersin Valiliği SODES biriminden ‘Taş Atan Değil Kalem Tutan Çocuklar Projesi”, İçişleri Bakanlığı'ndan 2000 Eğitime Susamış Fidan Teknoloji ile Buluşuyor” projelerini uyguladıklarını anlatan Mirici, derneklerine gönül vermiş insanların katkılarının da çok önemli olduğunu vurguladı.

Reklam
Reklam

Ufuk Okuma Salonları Genel Koordinatörü Emrah Değirmenci ise Mersin’deki 6 şubede 2 bin 500 öğrenciye hizmet verdiklerini kaydetti. Değirmenci İçişleri Bakanlığının desteği ile 8 sınıfta öğrencileri akıllı tahta ile buluşturduklarını ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: