Okuma salonları, velilere de kapılarını açtı

Ankara'da Eğitim Sevenler Derneği (ESEV) tarafından açılan okuma salonları okuma yazma bilmeyen velilere de hizmet...

Ankara'da Eğitim Sevenler Derneği (ESEV) tarafından açılan okuma salonları okuma yazma bilmeyen velilere de hizmet vermeye başladı. Salondaki okuma yazma kurslarına anne ve babalar büyük ilgi gösteriyor.
Okulların kapanmasıyla birlikte ailelere de hizmet vermeye başladıklarını belirten ESEV yetkilileri, "Amacımız, okuma yazma bilmeyen anne ve babalara da eğitime kazandırmak." dedi. Binlerce çocuğa ücretsiz etüt ve dershane hizmeti verdiklerini belirten ESEV yetkilileri, şöyle devam etti: "Aileler, çocuklarını okuma salonlarına göndermek için adeta sıraya girdi. Şimdi de kendileri bu imkanlardan yararlanmak istiyor. Çocuklar okul günleri dışında da düzenlediğimiz spor, kültürel gezi, yarışma gibi etkinliklerle sosyal hayata katılıyorlar."
Okuma salonuna gelenlerden 72 yaşındaki Havva Biricik, "Torunum okuma salonuna devam etti. Öğretmenlerimiz okuma yazma bilmeyenler için de kurs açtığını duyunca hemen başvurdum. Bu yaşımdan sonra en azından gazete başlıklarına bakacak durumda olsam yeter." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz