Okuma Salonu Öğrencileri Ağız Ve Diş Sağılığı Taramasından Geçirildi

Mersin’in Erdemli ilçesinde Ufuk Okuma Salonu öğrencilerine ağız ve diş sağlığı taraması yapıldı. Derman Sağlık...

Mersin’in Erdemli ilçesinde Ufuk Okuma Salonu öğrencilerine ağız ve diş sağlığı taraması yapıldı.

Derman Sağlık Gönüllüleri Derneği ile Akdeniz Eğitim Gönüllüleri Derneği (ERADER) tarafından organize edilen programda 114 öğrenci sağlık taramasından geçirildi.

Ağız ve diş sağlığı taramasına katılan Dermen Sağlık Gönüllüleri Derneği Başkan Yardımcısı Diş Hekimi Abdulkadir Baştürk, kontroller sonucunda çok sayıda çürük ve diş eti hastalığına rastladıklarını söyledi. Öğrencilere gerekli ikazları yaptıklarını gerekli olanları da diş hastanelerine yönlendirdiklerini belirten Baştürk, “Çocuklarımıza gerekli bilgileri anlattık. Çürük oluşumunu önlemek adına bakteri plağını oluşumunu engelleyen ağız gargaraları ve diş fırçaları hediye ettik.” dedi. Modern beslenme diye tabir edilen abur cubur yeme kültürünün ve fastfood tarzı beslemenin çürük oluşumunu artırdığını ifade eden Abdulkadir Baştürk, süt ve süt ürünleriyle meyve sebze ağırlıklı beslenilmesi gerektiğini vurguladı.

Reklam
Reklam

ERADER Başkanı Ahmet Ünver ise dişin vücudun en sağlam organı olmasına rağmen çok çabuk kaybedildiğini söyledi. Bu kapsamda öğrencilerin diş konusunda bilgilendirilmesi amacıyla farklı etkinlikler düzenlediklerini aktaran Ünver, sağlık taramasına katılan diş hekimlerine teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: