Okuma Salonu Öğrencileri Meraklarını Ani'ye Geziyle Giderdi

Ani harabelerinin şehre uzaklığını merak eden Kars Merkez Okuma Salonu öğrencileri, öğretmenlerinin düzenlediği geziyle meraklarını...

Ani harabelerinin şehre uzaklığını merak eden Kars Merkez Okuma Salonu öğrencileri, öğretmenlerinin düzenlediği geziyle meraklarını giderdi. 5 bin yıllık Ani'yi gezen çocuklar, harabelerin şehirlerine o kadar da uzak olmadığını gördüklerini belirtti.

Kafkas Sanayici ve İşadamları Derneği (KARSİAD), Sosyal Destekleme Projesi (SODES) kapsamında, Kars merkez ve 8 ilçede faaliyet yürüten okuma salonlarında eğitim gören öğrencileri Ani ören yerine götürdü. İlk defa tarihi şehri görme imkanına kavuşan geziyi düzenleyen öğretmenlerine ve yetkililere teşekkür etti. Geziye katılan 250 öğrenci düzenlenen piknikle de gönüllerince eğlendi.

Reklam
Reklam

Adını sıklıkla duydukları Ani Harabelerinin yaşadıkları yere ne kadar mesafede olduğunu merak ettiklerini dile getiren öğrenciler, bu meraklarını öğretmenlerine sordukları sorularla gidermeye çalıştıklarını anlattı. Öğrenciler, düzenlenen gezi ile bu meraklarını gidermenin ve harabeleri gözleriyle görmenin heyecanını yaşadıklarını belirtti.

Öğrencilerin eğitimin yanında sosyal yönden de desteklenmesinin amaçlandığı etkinliklerin devam edeceğini belirten okuma salonları sorumlusu Yusuf Bakar, bu tür etkinliklerin öğrenciler üzerindeki etkisine dikkat çekti. Bakar, amaçlarının çocukları sokaktan kurtararak onları iyi bir geleceğe hazırlamak olduğunu kaydetti.

KARSİAD Genel Sekreteri Cengiz Kaya ise öğrencilerin 9 Haziran’da düzenlenecek SBS öncesi böyle bir etkinlikle stres atıklarını, verilen eğitimin yanında sosyal etkinliklerin de toplumla bütünleşmelerinde katkı yaptığını dile getirdi. KARSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sultan Murat Dereci de eğitim ve sosyal anlamda yapılan her türlü faaliyetin destekçisi olacaklarını belirtti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: