Okuma salonu öğrencileri sağlık taramasından geçirildi

Adana SAMEDER, Altın Çocuk Okuma Salonuna giden öğrencileri genel sağlık taramasından geçirdi.Genel sağlık taraması Uzm....

Adana SAMEDER, Altın Çocuk Okuma Salonuna giden öğrencileri genel sağlık taramasından geçirdi.
Genel sağlık taraması Uzm. Dr. Sinan Kırım’ın başkanlığında Aile Hekimi uzmanı Dr. Hakan Kaya, Göz Hekimi Salih Yıldırım ve Diş Hekimi Yasin Türkoğlu Aile hekimi Cengiz Ünal, Aile hekimi Necati Atlı, Aile hekimi Habib Zerayak, Aile hekimi Abdulkadir Kökşen'in katılımı ile yapıldı.
100 öğrencinin sistemik fizik muayenelerini yaptıklarını belirten tarama ekibinin sorumlusu Uzman Dr. Sinan Kırım, “Diş muayeneleri, göz muayeneleri ve işitme problemi olanlarda işitme testleri yapıldı. Bu muayeneler ile ailelerin ve öğretmenlerin gözünden kaçabilen ancak öğrencilerin başarısını engelleyen problemlerin tespit etmeye çalıştık." dedi.
Türkiye’den Afrika’ya sağlık taramasına ilk giden derneğin Adana SAMEDER olduğunu belirten Kırım, "Sağlık çalışanları olarak sosyal sorumluk projesi kapsamında çalışmalarımıza devam edeceğiz. Gönüllük esasına dayalı olarak yurt içinde ve yurt dışında genel sağlık taraması yanında Adana için özellikle dezavantajlı bölgelerde okuma salonları ile Adana’nın eğitimine katkı sağlayan Altın Çocuk Derneğinin diğer şubelerindeki çocukları da periyodik zamanlarda genel sağlık taramasından geçireceğiz.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz