Okuma Salonuna Gelen Öğrencilere 'ağız Ve Diş Sağlığı' Anlatıldı

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde Azim Okuma Salonu'ndaki öğrencilere ‘ağız ve diş sağlığı ile diş fırçalama teknikleri’...

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde Azim Okuma Salonu'ndaki öğrencilere ‘ağız ve diş sağlığı ile diş fırçalama teknikleri’ anlatıldı.

Dörtyol Girişimci İşadamları Derneği’nin (DÖGİAD) organizesiyle okuma salonuna giden Diş Hekimi Soner Amaç, öğrencilere sağlıklı dişler için yapmaları gerekenleri aktardı. Ağız sağlığını etkileyecek zararlı gıdaları anlatan Amaç,"Çürük ve kayıp dişlerle yemek yiyemeyiz, rahat konuşamaz ve dilediğimiz şekilde gülemeyiz. Dişlerimizi korumalıyız, dişlerimizi fırçalamadığımız zaman mikroplara maruz kalırız. Mikroplar dişlerdeki çukurcuklara yerleşir, tükürüğümüzdeki mikroplarla birleşir zararlı asitler ve maddelerle dişlerimizi çürütür. Onun için dişlerimizi mutlaka düzenli ve doğru bir şekilde fırçalamalıyız. Ağzın su ile çalkalanması mikrop tabakasının temizlenmesini sağlamaz. İhtiyacımız olan bir diş fırçası ve diş macunudur." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Diş ve diş eti hastalıklarının en önemli sağlık sorunları arasında yer aldığını söyleyen DÖGİAD Başkanı Şaban Ekinci de, ''Ağız ve diş sağlığını bozan faktörler, bireyin vücut sağlığını da doğrudan etkiliyor. Diş çürükleri ve diş eti hastalıklarından korumada, öncelikle kişiler kendi sağlıklarının bilincinde olmalı ve çocuklarına, düzenli fırçalama, diş ipi kullanımı ve diş hekimine gitme alışkanlıklarını kazandırması gerekir. Diş ve diş eti hastalıkları önlenebilir, kontrol edilebilir ve davranışla iyileştirilebilir hastalıklar grubuna giriyor. Alınacak koruyucu tedbirlerle hastalık oluşmadan önlenebilir. Daha sağlıklı nesiller için çocuklarımızı ve gençlerimizi bu konuda eğitmek ve onlara örnek olmak bizim en önemli görevimizdir." şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz