Okuma salonundan 2 bin kişiye aşure

Mersin'in Tarsus ilçesinde, bir grup eğitim gönüllüsü tarafından dershaneye gidemeyen öğrenciler için açılan okuma salonunun...

Mersin'in Tarsus ilçesinde, bir grup eğitim gönüllüsü tarafından dershaneye gidemeyen öğrenciler için açılan okuma salonunun bulunduğu Girne Mahallesi'nde 2 bin kişiye aşure dağıtıldı.
Tarsus Girişimci İş Adamları Derneği (TAGİD) sponsorluğunda, Muharrem Ayı dolayısıyla dağıtılan aşure etkinliğine mahalle sakinleri ve okuma salonunda eğitim gören öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. İş adamları adına duygularını dile getiren Bekir Süratlı, aşure dağıtımıyla insanlar arasındaki sevgi, dostluk ve kardeşlik bağlarını güçlendirmeyi amaçladıklarını söyledi. Süratlı, "Muharrem ayı ilahi bereket, ihsan ve kerem ayıdır. Böylesi kutlu bir ayda yaklaşık 2 bin kişilik aşure hazırlayıp dağıttık." dedi.
Kısa bir süre içerisinde faaliyete girmesine rağmen 500 öğrenciye ulaştıklarını belirten Tarsus Eğitimciler Derneği (TEDER) Başkanı Mehmet Dayıoğlu, okuma salonunda, ilköğretim 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine, Milli Eğitim müfredatına uygun Türkçe, matematik, fen, sosyal bilgiler ve SBS hazırlık kursları düzenlediklerini belirtti. Fedakar işadamlarının desteğiyle en yakın zamanda üçüncü okuma salonunu Yeşil Mahalle de açacaklarını belirtti. Etkinliğe Tarsus Milli Eğitim Müdürü Hasan Doğan, Tarsus Mal Müdürü Ömer Çoşkun, Rehberlik Araştırma Müdürü Murat Tarsuslu, Milli Eğitim Şube Müdürü Zarif Fesli ve çok sayıda protokol mensubu katıldı. İşadamlarının sponsorluğunda yapılan Muharrem Ayı etkinliği, aşure dağıtımı ve öğrencilere yapılan kırtasiye yardımıyla son buldu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz