Okuma-yazma bilmeyen 90'lık Hanife nine Kur'an öğrendi

Burdur Aziziye Köyü'nde, okuma yazması olmayan 6 çocuk annesi 90 yaşındaki Hanife Sarı, Kur'an-ı Kerim’i...

Burdur Aziziye Köyü'nde, okuma yazması olmayan 6 çocuk annesi 90 yaşındaki Hanife Sarı, Kur'an-ı Kerim’i okumayı öğrendi.
Hanife Sarı'nın her gün kursa erken saatlerde gelerek ön sıraya oturduğunu ve verilen bilgileri almak için gayret ettiğini bildiren kurs öğreticisi Melek Sultan Çetin, “Çok gayretli olan Hanife nine, Kur'an-ı Kerim'i öğrendi. Biz de Hanife nineyi azminden dolayı Umreye götürdük. Mübarek yerlerde ileri yaşına rağmen dini vecibelerini layıkıyla yerine getirdi. Kutsal beldelerde oldukça duygulu anlar yaşadık.” dedi.

Reklam
Reklam

Aziziye Köyü Kur'an kursunun en yaşlı öğrencisi olan 90 yaşındaki Hanife Sarı, gençlerin Kur'an öğrenmek için hiçbir bahaneleri olmadığını söyledi. Hanife Sarı, "Bu yaşıma kadar birkaç dua dışında bir şey bilmiyordum. Gençliğimden bu yana Kur'an-ı Kerim'i hep merak ediyor, okumayı başarmak istiyordum. Ancak geçim derdi, iş-güç, çoluk-çocuk gailesi derken Kur'an öğrenme azmimi hep ertelemek zorunda kaldım. Şükürler olsun. Gençlerin, yüce kitabımızı öğrenmek için benim gibi yaşlanmayı beklememelerini tavsiye ediyorum." şeklinde konuştu.
Hanife Sarı'nın gayretinin bütün herkese örnek olması gerektiğini bildiren Burdur Müftüsü Osman Artan, “Bir mümin hangi yaşta olursa olsun, Kur'an-ı Kerim'i öğrenmek için büyük bir gayret içine girmelidir. Okumasını öğrendikten sonra da bu hazzı her fırsatta tatma imkânına sahip olur. Bundan dolayı, hem kendisi öğrenmek hem de çocuklarına öğretmek için belli bir vakit ayırır, emek verir. Gayretiyle gençlere örnek olan Hanife nineyi tebrik ediyorum.” diye konuştu. Hanife Sarı, kurs belgesini ise İl Müftüsü Osman Artan’dan aldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz