Okuma yazma öğrenmek için 5 aylık bebeğiyle kursa koştu

Gaziantep’te 27 yaşındaki Nurcan Şahin, okuma yazma öğrenmek için kucağında 5 aylık bebeğiyle Şahinbey Belediyesi...

Gaziantep’te 27 yaşındaki Nurcan Şahin, okuma yazma öğrenmek için kucağında 5 aylık bebeğiyle Şahinbey Belediyesi tarafından açılan okuma yazma kursuna katılıyor.
Şahinbey Belediyesi’nin, okuma yazma bilmeyen fakat öğrenmek isteyenler için açtığı okuma yazma kursuna kadınlar yoğun ilgi gösteriyor. Belediye bünyesinde hizmet veren Barak, Boyacı, Karataş, Kürşad Tüzmen, Şehitler, Şehit Er Zeynel Direkçi, Türktepe ve Mehmet Tekerlek sosyal tesislerinde 119 kursiyer okuma yazma kursu eğitimi alıyor. 27 yaşındaki Nurcan Şahin de Boyacı Sosyal Tesisi’nde verilen okuma yazma kursuna 5 aylık bebeği Perihan ile birlikte geliyor.
Daha önce hiç okuma yazma bilmediğini anlatan genç anne, “Bu kurs sayesinde okuma yazma öğreniyorum. Daha önceleri okuma yazma bilmediğim için çok utanıyordum. Ama şimdi ben de okuma yazma biliyorum. Bebeğimi bırakacak yer olmadığı için kursa bebeğimle birlikte katılıyorum. Keşke bu imkanlar daha önce olsaydı da bütün kadınlar okuma yazma bilseydi.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz