Okuma Yazmayı Öğrenen Depremzede Kadınların Sertifika Heyecanı

ÇORUM (A.A) - Van'daki depremin ardından Çorum'a yerleştirilen depremzede ailelerde okuma yazma bilmeyen kadınlar, açılan kursta okuma yazmayı öğrenerek sertifika

ÇORUM (A.A) - Van'daki depremin ardından Çorum'a yerleştirilen depremzede ailelerde okuma yazma bilmeyen kadınlar, açılan kursta okuma yazmayı öğrenerek sertifika aldı.

Dr. Sadık Ahmet İlköğretim Okulu'ndaki törende, depremin ardından Çorum'da polis lojmanlarına yerleştirilen ve Mimar Sinan Halk Eğitim Merkezi'ndeki okuma yazma kurslarına katılan kadınlara sertifikaları verildi.

Yaş aralığı 20-50 olan ve öğretmenlerinin desteğiyle okuma yazmayı öğrenen kadınlara sertifikalarının yanında çeşitli kitaplar hediye edildi.

Reklam
Reklam

Van depreminin ardından kente gelen Güvercin Cingöz, törende kendi kaleme aldığı okuma heyecanıyla ilgili şiirini okudu.

"Eğri büğrü çizgiler" olarak adlandırdığı harflere ilk zamanlar bir anlam veremediğini belirten Cingöz, okuma ve yazmayı öğrenmenin heyecanını yaşadığını dile getirdi.

Seyhan Gürbüz ise Çorum'a geldikleri günden itibaren kent halkının yakın ilgisiyle karşılaştıklarını anlatarak, "Bizleri çeşitli kurslara yönlendiren ve desteğini esirgemeyen Çorum Valiliği'ne ve Çorumlulara teşekkür ediyoruz" dedi.

Sertifika töreninin ardından Vanlı kadınların el emeği ürünlerinin yer aldığı el işi sergisi açıldı.

Ayrıca minik Vanlı depremzede öğrenciler de sıra gecesi gösterisi düzenleyip katılımcılara çiğ köfte ikram etti.

Vanlı ailelerin, havaların ısınmasıyla birlikte 1 Haziran'dan itibaren kentten ayrılarak Van'a yerleşmeye başlayacakları öğrenildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: