Okyanusta 40 gün

Dümeni kilitlenen yatlarıyla Atlas Okyanusu'nda sürüklenen İngiliz çift, 40 gün sonra ölmek üzereyken bir İtalyan tankeri tarafından kurtarıldı.

Stuart Armstrong (51) ve Andrea Davison (48), Karayipler'e doğru çıktıkları yolculuk sırasında yatlarının dümeni kilitlenince, 40 gün boyunca Atlas Okyanusu'nda sürüklendiler. Çift, "Indian Point" adlı İtalyan tankeri tarafından ölmek üzereyken kurtarıldı. İkisi de yaralanmamış olmasına rağmen aşırı yorgunluktan "ölümle burun buruna" gelmişken tankerin kendilerini bulmasına ve İngiltere'ye götürmesine büyük minnettarlık duyduklarını söylediler.

Reklam
Reklam

İlk 6 gün eğlenceliydi

Çiftin dramı, Afrika'nın batısındaki Cape Verde Adaları'nı terk ettikten 6 gün sonra 9 Ocak'ta başladı. Sara adlı 60 bin sterlin değerindeki yatlarıyla Karayipler'deki Antigua Adası'na gidip, nisan ayına kadar orada yaşayacaklardı. Tecrübeli yatçı Armstrong, Atlas Okyanusu'nu yedinci kez, Davidson ise dördüncü kez geçiyordu. Yolculuk sakindi. Çift günlerini kağıt oynayarak, DVD seyrederek ve müzik dinleyerek geçiriyordu.

Yiyecek de, elektrik de yok

Yolun yarısına geldiklerinde 13 metrelik yatın dümeni kilitlendi. Kabus gibi 40 gün geçirdiler. Stuart Armstrong, "Yat kendi kendine daireler çizerek sürükleniyordu. Rotayı düzeltmeyi başaramadık" dedi. Yiyecek stokları 10 gün sonra bitip, elektrik sistemi de bozulunca zorlanmaya başladılar. Günlerce azgın dalgalarla boğuştuktan sonra bulunduklarında Antigua'nın 1000 mil kuzeyinde Bermuda'ya yaklaşmışlardı.