Okyayder, her mahalleye bir okuma salonu açacak

Elazığ Okumayı Yaygınlaştırma Derneği (Okyayder ) Başkanı Şükrü Aslan, Elazığ'ın tüm mahallelerine okuma salonu açmayı...

Elazığ Okumayı Yaygınlaştırma Derneği (Okyayder ) Başkanı Şükrü Aslan, Elazığ'ın tüm mahallelerine okuma salonu açmayı hedeflediklerini belirtti. Okyayder yönetimi, mahalle muhtarları ile tanışma ve dayanışma yemeğinde bir araya geldi.

Yemekte konuşan Okyayder Başkanı Şükrü Aslan, dernek olarak sosyal sorumluluk almak ve eğitime destek vermek istediklerini söyledi. Öncelikli olarak kenar mahallelerde İmkânlar ölçüsünde okuma salonları açmayı ve gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmak istediklerini dile getiren Aslan, hedeflerinin Elazığ'ın tüm mahallelerinde birer tane okuma salonu açmak olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Aslan, muhtarlarla her türlü ayrımcılıktan uzak, bütünleştirici amaçla dil din siyasi görüş ayrımı yapmadan bütün insanları kucaklayacaklarını ifade etti.

Tolantıya katılan mahalle muhtarları da sorunlarını anlatırken, siyasilerden ve idarecilerden yeterli ilgiyi göremediklerinden yakındı.

Çatalçeşme Mahalle Muhtarı Selahattin Fırat, okuma salonu için yerlerinin bulunduğunu belirterek, mahallesine okuma salonu açılmasını talep etti. Okuma salonlarının eğitim ve öğretime birçok katkı sağladığını dile getiren Fırat, bu salonların daha önce açıldığı mahallelerde birçok öğrencinin sınavlardaki başarılarının arttığına ve ahlaki yönden geliştiklerine dikkat çekti.

Toplantıların devam edeceğini ve muhtarların mahalleleri hakkında verdikleri bilgiler ışığında çalışmalarına yön vereceklerini aktaran Şükrü Aslan, muhtarlarla yapacakları toplantıların ardından yıllık çalışma planlarını hazırlayıp uygulamaya koyacaklarını anlattı.
Yemeğin sonunda Başkan Aslan, muhtarlara kitap hediye etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz