"Olay basitleştirilmeye çalışılıyor"

Karabulut Ailesi'nin avukatı Rezan Epözdemir, "Zanlının birilerini korumak istediğini düşünüyoruz" dedi.

İSTANBUL (İHA) - Liseli Münevver Karabulut'un katil zanlısı Cem Garipoğlu, olaydan 197 gün sonra tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Karabulut Ailesi'nin avukatı Rezan Epözdemir, "Zanlının birilerini korumak istediğini düşünüyoruz" dedi.

Bürosunda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Avukat Epözdemir, Türk adaletine güvendiklerini söyledi. Epözdemir, "Zanlının yakalanmasından dolayı mutluluk yaşadık. Artık hukuki süreç başladı. Ancak bizim gördüğümüz kadarıyla olay çok basitleştirilip zanlının alacağı cezadan indirime gidilmesi için bir çok yola başvuruluyor. Zanlının teslim olması, yaşının küçük olması, şuurunun yerinde olmaması gibi nedenler öne sürülerek cezası indirilmek isteniyor. Ancak biz Türk adaletine güveniyoruz. Zanlının

Reklam
Reklam

ilk ifadelerinde söylediği 'beni hiç tanımadığım biri, hiç tanımadığım bahçeli bir eve götürdü. Aylarca orada tek başımaydım gibi sözleri pek inandırıcı gelmiyor. Zanlı, yakalanır yakalanmaz olayı işlediğini itiraf ediyor ve tek başına olduğunu söylüyor. Bu durumda zanlının birilerini korumak istediğini düşünüyoruz. Bu süreç sonunda Türk adaletiyle beraber elimizden gelen her şeyi yapacağız" diye konuştu.